Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Island máta záhada smrti krásky (†20): VIDEO posledných minút života

Posledné zábery mladej Islanďanky Zobraziť galériu (4)
Posledné zábery mladej Islanďanky (Zdroj: YouTube)

REYKJAVÍK - Záhadná vražda na Islande. O život prišla mladá žena, ktorú zachytili pouličné kamery na ulici v skorých ranných hodinách. Zmizla, hľadala ju stovka ľudí a po týždni prišlo najhoršie vytriezvenie. Dievča sa našlo mŕtve.

Pre rodiča horšia predstava, ako prežiť svoje dieťa, neexistuje. Nič netušiaca matka prijala telefonát od polície s tou najhoršou správou. Jej dcéra zmizla a nikto nevie kam. Do pátrania sa zapojili stovky miestnych dobrovoľníkov. Viac ako týždeň trvalo, kým sa telo dievčaťa našlo na pláži viac ako 20 míľ od miesta, kde bola naposledy videná.

Island máta záhada smrti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Birna Brjánsdóttir)

Na Islande je veľmi zriedkavý výskyt vrážd. V rokoch 2003, 2006 a 2008 napríklad neprišlo ku žiadnej. Smrť iba 20-ročnej Birni Brjánsdóttirovej je preto veľmi smutným prípadom. Dievčina zmizlo 14. januára, kedy sa nevrátila domov po noci strávenej s priateľmi. Na záberoch zachytávajúcich posledné minúty jej života je vidieť, že sa dievča potáca po ulici. Posledné svedectvá tvrdia, že bola videná v blízkosti červeného auta značky Kia.

Island máta záhada smrti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Prvých 48 hodín bola polícia zo zmiznutia mladej ženy zmätená. Prípad sa ešte viac zamotal po tom, čo boli Birneine topánky nájdene na lavičke na okraji mesta. Polícia na získanom kamerovom zázname spozorovala spomínané červené auto. Zistili, že si ho prenajali dvaja muži, ktorí sa v tom čase už nachádzali na rybárskej lodi smerujúcej do Grónska.

Island máta záhada smrti
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube)

Jediná ozbrojená letka, ktorú Island má, bola vyslaná loď s podozrivými mužmi na mori nájsť. Plavidlo sa našlo a dvaja námorníci vo veku 25 a 30 rokov boli zatknutí. Podľa miestnych správ, našli policajti Birneinu krv v podozrivom aute. Následne nato bolo telo dievčaťa nájdené. Mnoho otázok ale stále nebolo zodpovedaných a nad prípadom visia otázniky. Polícia uviedla, že podozriví budú aj naďalej vypočúvaní. Verejnosť dúfa, že sa čo najviac podrobností dostane na povrch a tragický koniec života mladej ženy bude vyriešený.  

Viac o téme: ŽenaSmrťVraždaZáhada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu