Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena (37) pretancovala vianočný večierok: Spravil sa jej otlak, o pár rokov prišla o nohu!

Lorraine Burnettová Zobraziť galériu (2)
Lorraine Burnettová (Zdroj: gofundme.com)

DUNFERMLINE - Keď Lorraine Burnettová pred piatimi rokmi tancovala na vianočnej párty v nových topánkach na opätkoch, netušila, že je to jej posledný bezstarostný tanec. Na druhý deň si našla na nohe od topánky škaredý otlak. O pár mesiacov neskôr jej nohu museli amputovať.

Kvôli novým slávnostným topánkam prišla dnes už 37-ročná Lorraine o spodnú časť ľavej nohy. Trápenie sa začalo bolestivým otlakom. Ranu na nohe zachvátila infekcia, ktorá ženu trápila ešte nasledujúce dva roky. Potom prišiel neúprosný verdikt lekárov - nohu museli odrezať.

Kupujete obuv deťom na internete? Pozrite na krvavé FOTO dievčatka, čo sa môže stať

Dnes žije Lorraine s protézou. Jej vianočným želaním je chodiť na novej protéze, ktorá by nielen nohu nahrádzala, ale aj vyzerala ako končatina. „Nová noha by pre mňa znamenala nový život,“ povedala Britka z Dunfermline médiám.

Bujará vianočná párty

Lorraine si na vianočnú párty spomína veľmi dobre. Tancovala vtedy až do skorých ranných hodín a spočiatku si myslela, že jediným dôsledkom tanca na vysokých opätkoch budú boľavé nohy. Na druhý deň jej však pätu zdobil veľký červený pľuzgier, ktorý ani po týždni nemizol. Miesto bolo bolestivé a Lorraine musela zájsť k lekárovi, ktorý jej predpísal antibiotiká.

Ani lieky však nepomohli a Lorraine mala také problémy, že nedokázala ustáť na nohách a správne chodiť. Nohu sužovala infekcia za infekciou. Lekári ju postavili pred životnú voľbu - buď jej nohu amputujú, alebo bude musieť po zvyšok života znášať bolestivé infekcie.

V novembri 2010 Lorraine podstúpila amputáciu nohy. „Musela som sa vzdať svojej práce, čo bolo pre mňa srdcervúce. Nemohla som uveriť, ako veľmi sa môj život zmenil v priebehu niekoľkých rokov,“ opísala energická žena, ktorá predtým žila naplno.

Žena (37) pretancovala vianočný
Zobraziť galériu (2)

Zákerná choroba

Lekári sa domnievajú, že za infekciou na päte stojí cukrovka 2. typu, ktorá žene spôsobila závažné zdravotné komplikácie. Ľudia trpiaci cukrovkou majú až 30-krát vyššie riziko, že prídu o nohu, pretože choroba ovplyvňuje horšie prekrvenie končatín, zlé hojenie rán a spôsobuje ďalší rad ťažkostí.

Lorraine sa teraz snaží prostredníctvom stránky Gofundme.com vyzbierať peniaze na novú protetickú končatinu, ktorú by nemusela skrývať. „Bol by to ten najúžasnejší darček,“ hovorí žena, ktorá by si znova rada obula topánky na opätkoch.

 

Viac o téme: AmputáciaLorraine BurnettOtlak na nohe
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu