Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ind má vraj 120 rokov a prekonal všetky rekordy: Za dlhovekosť vďačím životu bez sexu!

Swami nedá na jogu dopustiť Zobraziť galériu (3)
Swami nedá na jogu dopustiť (Zdroj: youtube/afp)

KALKATA - Zoznámte sa so 120-ročným Indom, ktorý je údajne najstarším človekom na svete. Tvrdí, že si pamätá ešte kráľovnú Viktóriu a iné historické udalosti, o ktorých sa my už učíme len na hodinách dejepisu. A jeho recept na dlhovekosť? Život bez sexu!

Swami Sivananda sa podľa vlastných slov narodil 8. augusta 1896, čo dokazuje aj údaj na jeho pase. V ten istý rok kráľovná Viktória predstihla svojho starého otca kráľa Georga III ako najdlhšie vládnuci monarcha v britskej histórii. 

Ind má vraj 120
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Sivananda sa narodil do veľmi chudobnej rodiny v Kalkate, no celý svoj život prežil vo Váránasí, ktoré leží na brehoch rieky Ganga. Napriek svojmu vysokému veku sa dokáže zaobísť bez cudzuje pomoci a liekov. Vďačí za to vraj tomu, že už dlhé roky žije v celibáte a radšej sa preorientoval na jogu, ktorú cvičí niekoľko hodín každý deň. Okrem toho vôbec nekonzumuje štipľavé jedlá. 

Ind má vraj 120
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/afp)

"Disciplína je tá najdôležitejšia vec v živote. Ak ste disciplinovaní v tom čo jete, ako cvičíte a ak dokážete ovládať svoje sexuálne túžby, môžete dosiahnuť čokoľvek. Žijem tak dlho preto, lebo materiálne veci pre mňa nič neznamenajú," vysvetľuje starý mních. Keďže sa narodil vo veľkej chudobe, nikdy nemal vysoké požiadavky. Teraz sú ale podľa neho ľudia nešťastní, nezdraví a nečestní. 

Ind má vraj 120
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chcete žiť dlhšie a lepšie: Vedci v tom majú jasno, stačí dodržať jedinú vec

Swami uprednostňuje naozaj veľmi asketický spôsob života. Merajúc len 1,58 metra, nikdy nespal v normálnej posteli a dokonca nikdy nepoužil ani vankúš. Spáva na obyčajnej rohoži vo svojej jute a ako vankúš mu slúži tvrdá tehla. Momentálne sa pokúša o zápis do Guinessovej knihy rekordov ako najstarší človek na svete. Bez ohľadu na to, či sa mu to podarí alebo nie, už teraz je z neho miestna celebrita. Ľudia z celej Indie ho navštevujú v snahe získať od neho nejaké rady a tipy na dlhovekosť. 

Viac o téme: JogaIndCelibátNajstarší človek na sveteSwami Sivananda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu