Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Päť talentovaných ľudí, ktorí sa stali slávni vďaka YouTube

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: PR)

Ak je niečo, vďaka čomu je internet fantastickým vynálezom, tak preto, lebo online sú si všetci rovní. Každý má šancu ukázať svoj talent, zaujať, a obrátiť šoubiznis hore nohami. Tak sa to podarilo aj týmto piatim ľuďom, ktorí začínali iba s chuťou robiť hudbu.

Ed Sheeran

Zo strapatého ryšavého chalana s gitarou čo si pospevoval v záhradke, sa stal uznávaný hudobník, ktorý získal už 43 rôznych ocenení a naspieval aj pieseň k druhému dielu filmovej trilógie Hobit.

Justin Bieber

Zbožňovaný i zatracovaný, JustinBieber svoju kariéru začal speváckymi videami zo svojej izby. Všimol si to istý vyhľadávač talentov, dohodol mu stretnutie s Usherom, a zvyšok už poznáte. 

Andy McKee

Dnes už sú na YouTube stovky videí podobne šikovných hudobníkov. Avšak v časoch, kedy ešte u nás nebolo ani chýru o zdieľaní videí na Facebook, tento človek zbieral milióny videní. V súčasnosti má na konte už 5 albumov.

The Weekend

Tento človek bol na začiatku svojej umeleckej dráhy veľkou záhadou. Na Youtube mal iba piesne so statickým obrázkom. Napriek tomu jeho fanúšikovská základňa prudko narástla. Jeho videá dosahujú sledovanosť v stovkách miliónov, a sekundujú mu mená ako DaftPunk či Drake. 

Susan Boyle

Táto nenápadná 47-ročná pani zo Škótska sa zo dňa na deň stala slávna, keď sa na YouTube dostalo video z jej vystúpenia v súťaži Británia má talent. Jej podanie piesne z muzikálu Bedári doslova obletelo svet a nezamestnanej Susan prinieslo niekoľko miliónové zmluvy na nahrávanie a reklamu. 

Raiffeisen banka síce umelcov na nebo šoubiznisu nevystrelí, no pomôže im v tom, aby mali priestor svoj talent ukázať ostatným. Preto talenty z oblasti kultúry podporí sumou 40 000 eur, ktoré rozdelí medzi projekty zo 40 miest (a ich okolia), v ktorých má banka pobočku. 

Aj vy môžete podporiť projekty na zachovanie kultúrnych hodnôt vo svojom meste (www.gestopremesto.sk). Je to jednoduché. Zvoľte si na mape mesto a vyberte si projekt, ktorému chcete dať svoj hlas.Ten s najvyšším počtom hlasov získa 1 000 eur od Raiffeisen banky. Nikdy neviete, možno svojim hlasom odštartujete jednu sľubnú umeleckú kariéru.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu