Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Skoncujte s cigaretami a začnite s mätovými tabletkami NiQuitinCQ

Zobraziť galériu (3)

Ste žena a chcete zostať štíhla? Zabudnite na cigarety, ktoré Vám ničia zdravie a vyskúšajte novinku náhradnej nikotínovej terapie mätové pastilky NiQuitinCQ. Je to príjemná cesta, ako ochrániť Vaše zdravie a raz a navždy skoncovať s cigaretami.

Začali ste sa v poslednom čase zaujímať viac o svoje zdravie v súvislosti s fajčením? Robíte dobre. Následky po mnohoročnej závislosti od cigariet môžu byť ozaj zhubné. Fajčenie spôsobuje ochorenie srdca a ciev, nádory a podieľa sa na vzniku ďalších závažných ochorení.

Podľa prieskumov by chcelo so svojou závislosťou od cigariet skončiť viac ako 90 percent fajčiarov. Asi 67 percent sa o to občas skutočne pokúsi. Náhradnú nikotínovú terapiu používa však iba málo z nich. Na trhu pritom existuje viac prípravkov, ktoré môžu fajčiarov v ich úsilí podporiť. Popri nikotínových náplastiach, žuvačkách a tabletách je možné kúpiť si aj novinku - mätové tabletky NiQuitinCQ od farmaceutickej spoločnosti GlaxoSmithKline. Predstavujú novú formu prípravku na odvykanie si od fajčenia. Užívajú sa ako úľava od okamžitej chuti na cigaretu vyvolanej prerušením fajčenia a zároveň zabraňujú abstinenčným príznakom pri vylúčení príjmu nikotínu. Neobsahujú cukor a vďaka rýchlemu uvoľňovaniu nikotínu do tela sa do 5 minút* výrazne zníži chuť na cigaretu.

Skoncujte s cigaretami a
Zobraziť galériu (3)
Svoje o tom vie aj tridsaťdeväťročná pani Viera, ktorá sa rozhodla, že po 22 rokoch svoje cigarety definitívne odloží a použije pritom náhradnú nikotínovú terapiu - mätové tabletky NiQuitinCQ. Urobila to kvôli športu, ktorému sa pretekársky venovala a kvôli tomu, aby si dokázala, že nie je slaboch. Spočiatku to bolo pre ňu veľmi ťažké. „Na cigaretu som mala obrovskú chuť, hlavne po športe, keď som sa fyzicky vybila, moje pľúca potrebovali dávku nikotínu,“ hovorí pani Viera. Ale upravila to vždy tabletka. Brala ich tak po 3 až 4 hodinách a bola prekvapená, ako sa postupom času interval medzi nutnosťou dať si tabletku predlžuje. Bola to pre ňu príjemná cesta, ako sa odnaučiť fajčiť. Tabletky veľmi dobre chutia, tiež čas, kým sa rozpúšťajú, je relatívne dlhý. Myšlienkovo ju takmer na 20 minút odviedli od pocitu chcieť si zapáliť.

Nie každá žena však uvažuje rovnakým spôsobom. Mnohé ženy sa mylne domnievajú, že ak budú fajčiť, zaženú tak pocit hladu a udržia si štíhlu postavu. Vôbec si nepripúšťajú riziká tejto cesty a možné zdravotné problémy. Veľkou prednosťou tabletiek je, že neobsahujú cukor. Klinické štúdie preukázali, že užívanie 4 mg tabletiek NiQuitinCQ môže zmierniť prírastky na váhe spôsobené odvykaním od fajčenia*. Pani Viera si počas odvykacej kúry tiež kontrolovala svoju hmotnosť. S drobnými výkyvmi sa jej váha pohybovala medzi 58 až 62 kilogramami. Po dvoch mesiacoch sa potom váha ustálila na 60 kg. Mätové tabletky pomáhajú udržať si váhu pod kontrolou.

Ak sa teda aj vy rozhodujete, že s fajčením prestanete, prajeme vám veľa šťastia. A vyskúšajte náhradnú nikotínovú terapiu, možno práve NiQuitinCQ!

Čo sa stane vo vašom tele po vysadení cigariet:

• Do 20 minút sa tlak a pulz vracajú k normálu
• Po 8 hodinách sa zvyšuje hladina kyslíka v krvi a klesá hladina oxidu uhoľnatého
• Po 3 dňoch sa telo kompletne zbavilo nikotínu. Zlepšuje sa dýchanie a pozvoľna sa tiež zvyšuje kapacita pľúc
• Za 2 týždne si organizmus začína zvykať na to, že už nedostáva nikotín
• 3 týždne až 3 mesiace: Lepšie sa vám dýcha, krvný obeh sa vám posilňuje, kapacita pľúc sa zlepšila o tridsať percent
• Po roku abstinencie je riziko srdcového infarktu o polovicu menšie ako u fajčiara • Po 10 rokoch je riziko ochorenia na rakovinu pľúc rovnaké ako u nefajčiara

Skoncujte s cigaretami a
Zobraziť galériu (3)

Viac informácií o odvykaní si od fajčenia sa dozviete na www.niquitin.sk

* 1.Durcan MJ, De´Ath J, Targett D et al. Efficacy of the nicotine lozenge in relieving cue-provoked cravings. Abstract. 5th European SRNT. Padova, Italy.;
2.Clinical Study S1410043. Treatment with 4 mg lozenge attenuated weight gain at 6 weeks and 12 weeks compared to placebo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu