Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obľúbené jedlá slávnych ľudí: Neverili by ste, čo dokázal vziať do úst taký Einstein či Darwin

Barack Obama a Donald Trump Zobraziť galériu (6)
Barack Obama a Donald Trump (Zdroj: SITA)

Rím - Hoci si slávne a známe osobnosti mohli alebo môžu dovoliť svetovo presláveného šéfkuchára a jedlá najvyššej kvality, často majú veľmi extravagantné stravovacie návyky a nie vždy jedia v súlade so zdravou výživou. O tom, čo si obľúbili niektoré známe osobnosti, píše taliansky denník Corriere della Sera.

Zabudnutý poklad: Toto sú dokonalé potraviny pre diétu, už viac nepriberiete naspäť

Hovorí sa, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo z celého dňa. Slávny britský politik Winston Churchill bol o tom presvedčený do tej miery, že si na raňajky doprial dva chody: prvým boli vajcia v košeli, toast, džem, maslo, káva s mliekom a trochu údeniny, druhým polovica grapefruitu, ktorý zapíjal pomarančovou šťavou a whisky so sódou.

Winston Churchill
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Barack Obama, ktorý ako chlapec pracoval pre jeden americký zmrzlinársky reťazec, potom neznášal zmrzlinu, ale miloval proteínové tyčinky s čokoládou a arašidy a mal slabosť pre rezance s krevetami, ktoré pripravovala jeho manželka Michelle. Ale aby sa nezhodil pred študentmi, keď sa ho raz pýtali, aké je jeho obľúbené jedlo, povedal, že to je brokolica.

Strava Donalda Trumpa sa príliš nelíšila od toho, čo jedia obvykle mladí ľudia. Rád si dával Filet-O-Fish a Big Mac, ale nepohrdol ani pizzou, ktorú však jedol bez kôrky. Ďalšie obľúbené jedlá amerického miliardára sú mleté ​​mäso po taliansky (polpettone), dobre prepečený biftek a zmrzlina s čerešňami a vanilkou.

Mohlo by vás zaujať: 
Hollywood, Simpsonovci aj hudobníci: Predpovedali Trumpovo víťazstvo už pred rokmi!

Donald Trump
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA/AP)

Zakladateľ Apple Steve Jobs podľa jeho životopisca Waltera Isaacsona mal vo zvyku konzumovať len jeden typ jedla niekoľkokrát po sebe, a to mrkvu s medom, ktorú jedol celé týždne. Raz to prehnal do tej miery, že jeho pleť nadobudla oranžovú farbu.

Zakladateľ Microsoftu Bill Gates priznal, že miluje lacné hamburgery, syr v spreji a diétnu kolu. V sedemdesiatych rokoch, kedy bol obyčajným programátorom, vypil litre rozpustného nápoja Tang, ktorý niekedy jedol v podobe prášku.

Bill Gates
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Americký podnikateľ Henry Ford bol presvedčený, že jeho organizmus je ako stroj, ktorému treba dodávať správne palivo. Vyskúšal na sebe niektoré zo svojich extravagantných teórií, napríklad takú, že sa pravidelne živil burinou zo svojej záhrady, ktorú konzumoval v podobe šalátu či si ju dával do sendviča.

Albert Einstein miloval vyprážané vajíčka a huby, ako dezert si rád dal jahody. A pokiaľ ide o jeho výstrednosti, zbožňoval punč so zelerom a raz bol pristihnutý svojim vodičom, ako pojedá kobylku.

Obľúbené jedlá slávnych ľudí:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/AP)

Hillary Clintonová si raz prečítala článok o prínose pálivých papričiek pre imunitný systém a svoj deň vždy začína jedením jednej pikantnej a čerstvej papričky jalapeňo.

Pablo Picasso v posledných rokoch života dodržiaval dosť prísnu diétu výhradne na báze minerálnej vody, mlieka, zeleniny, rýb, ryžového pudingu a vajec.

Obľúbené jedlá slávnych ľudí:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Wikipedia)

Keď Charles Darwin študentoval na Cambridgeskej univerzite, bol členom Gourmet Clubu, ktorého členovia mali za cieľ jesť čo možno najviac vzácnych živočíchov. Slávny biológ bol taký fascinovaný zvieratami, že za svoj život okúsil mnohé z nich, napríklad leguány, pásavce, pštrosy, obrie korytnačky či výry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu