Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Potápači našli tvora, ktorý pripomína mimozemšťana: VIDEO Keď ho uvidíte, smiech vás prejde

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DENPASAR - S trinástimi končatinami a zvláštnou želatínovou hlavou nepripomína bežné pozemské tvory. Potápači pri pobreží Bali ostali podivným živočíchom ohúrení, pretože vyzerá ako zviera z inej planéty. Pravda je však oveľa prozaickejšia.

Podľa odborníkov ide o druh morského slimáka, ktorý žije prevažne v tropických vodách Indického a Tichého oceánu. Slimák dokáže dorásť do dĺžky takmer 13 centimetrov a živí sa kôrovcami alebo malými krabmi. Tvor je unikátny najmä tým, ako loví a prijíma potravu. Jeho priesvitná hlava sa pri love správa ako rybárska sieť. Hlavu dokáže zmršťovať alebo rozťahovať tak, aby sa fungovala ako detektor potravy.

More na pláž vyplavilo mystérium z bájnych temných hlbín: VIDEO Telo mŕtvej morskej panny?!

Ľudia, ktorí tvora videli prvýkrát, mu nevedeli prísť na meno a nevedeli ho ani zaradiť. Na svete existuje podľa odborníkov asi tritisíc rôznych druhov morských slimákov, ktoré sa výrazne líšia tvarom alebo farbou a väčšinou obývajú tropické vody.

Potápači našli tvora, ktorý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Tha Jee)

Morské slimáky v priebehu evolúcie stratili svoje panciere, no pôvodne boli ulitníkmi. Keďže nevidia a dokážu rozoznať len svetlo a tmu, zvyčajne sa orientujú prostredníctvom iných zmyslov.

Viac o téme: Záhadný tvorMelibe viridisMorský slimák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu