Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Kúpu sa zatiaľ iba otužilci a nudisti

BRATISLAVA - Napriek tomu, že letná sezóna na prírodných kúpaliskách a otvorených bazénoch sa začne až začiatkom júna, mnohí sa k vode vybrali už v týchto dňoch. Siahnuť po plavkách ich donútilo teplé letné počasie, ktoré v Bratislave vládlo celý týždeň.

Na neplatenej strane Zlatých pieskov sa ľudia opaľovali aj kúpali už cez týždeň. "Otvorenie areálu je naplánované na 1. jún, ale ľudia sem chodia už teraz. Vstupné sa bude vyberať až po oficiálom otvorení," povedala ČTK pracovníčka ubytovacieho zariadenia v areáli jazier. Platenú stranu Zlatých pieskov prevádzkuje Správa telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ). Areál Zlatých pieskov je otvorený celoročne, od mája tu funguje autokemping a chatová osada. Na takzvanú divokú pláž, kde nie sú plavčíci, chodia väčšinou nudisti.

Obľúbeným miestom na kúpanie medzi Bratislavčanmi sú aj dve Čunovské jazerá. Sú však vodným zdrojom v ochrannom pásme, a preto je kúpanie na týchto miestach zakázané. Vlani sa vodári obrátili na ministerstvo životného prostredia so žiadosťou o vyňatie jazier z pásma.

Aj keď voda je ešte studená, našli sa aj otužilci, ktorí si zaplávali na petržalskom Draždiaku, či na Kuchajde neďaleko nákupného centra v mestskej časti Nové Mesto.

Prevádzkovateľov otvorených bazénov teplé počasie nepresvedčilo a sezónu v týchto dňoch ešte nezačali. Kúpaliská Delfín v mestskej časti Ružinov, Tehelné pole v širšom centre mesta a kúpalisko Rosnička v Dúbravke by mali svoje brány otvoriť od začiatku júna.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu