Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Chlapcovi ošetrovali ranu na čele: Namiesto toho mu omylom zalepili oči lepidlom!

Jay bol päť dní slepý na jedno oko Zobraziť galériu (3)
Jay bol päť dní slepý na jedno oko (Zdroj: profimedia.sk)

WORCESTER - Hovorí sa, že aj majster sa utne a v tomto prípade to platí dvojnásobne. Lekári v nemocnici vo Veľkej Británii omylom zalepili chlapcovi oči. Snažili sa potom síce viečko od buľvy nasilu odlepiť, pre malého pacienta to ale bol tak traumatický zážitok, že s tým radšej prestali.

Štvorročného Jaya Watsona ošetrovali v nemocnici v anglickom Worcestri koncom októbra kvôli zraneniu na hlave, ktoré si privodil na ihrisku. Lekári mu ranu zalepili lekárskym lepidlom, no počas procedúry pár kvapiek skončilo na chlapcových očiach. Ospravedlnili sa snažili sa stopy lepidla odstrániť soľným roztokom, no toto riešenie vôbec nefungovalo. Potom povedali Jayovým rodičom, že jeho oči by sa mali do pár hodín samé vedieť otvoriť, no ani to nebola pravda. Zostali zavreté celých päť dní. 

Chlapcovi ošetrovali ranu na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Chlapec celý čas dosť trpel. "Prvú noc vôbec nespal, bol v úplnej agónii. Zobrali sme ho teda do nemocnice, kde nám povedali, že máme dve možnosti - buď jeho oči otvoria nasilu alebo počkáme, kým účinok lepu zoslabne. Rozhodli sme sa, že ich skúsime otvoriť," povedala Jayova babička Jayne. 

Mohlo by vás zaujať: 
Darwinove ceny za najhlúpejšiu smrť: Títo ľudia nie sú normálni

Chlapcovi ošetrovali ranu na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Skončilo to ale poriadnym fiaskom. Chlapca držali za nohy a ruky, zdravotná sestra zas za hlavu, zatiaľ čo doktor sa pokúšal mu rozlepiť oči Kričal od bolesti, museli to počuť v celej nemocnici. Rodina teda nemala na výber a musela čakať, kým lepidlo povolí. Stalo sa tak až po spomínaných piatoch dňoch. 

Viac o téme: LepidloPochybenie lekárov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu