Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trénerka (24) pomohla bezdomovcovi, no keď zistíte ako: To myslí vážne, takto ho chce zachrániť?!

Chelcie má zaujímavý pohľad na svet Zobraziť galériu (2)
Chelcie má zaujímavý pohľad na svet (Zdroj: Facebook)

SYDNEY - Mladá trénerka fitness z Austrálie si vyslúžila obrovskú kritiku po tom, ako ponúkla bezdomovcovi zadarmo členstvo v telocvični, pričom argumentovala tým, že je to dôležitejšie ako strecha nad hlavou. Nuž, každý máme iné priority.

Dvadsaťštyriročná Chelcie Cooksonová je certifikovaná osobn trénerka, ktorá pravidelne robí dobrovoľníčku v ubytovniach pre bezdomovcov. Nedávno stretla bezdomovca menom Steven a ponúkla sa, že mu kúpi členstvo v posilňovni. "Rozmýšľala som o tom, čo by som pre neho mohla urobiť, aby som mu zmenila život, a uvedomila som si, že je to cvičenie. Cvičenie je kľúčom prakticky ku všetkému. V posilňovni sú sprchy, takže by sa mohol umyť," vysvetľuje svoje pohnútky vo videu, ktoré zverejnila na sociálnej sieti. 

Steven najprv túto ponuku odmietol, no neskôr svoj názor zmenil. Chelcie si za ňu však vyslúžila poriadnu kritiku. Podľa užívateľov mala mužovi skôr ponúknuť posteľ a jedlo než možnosť zacvičiť si. Z toho sa predsa nenaje. "Členstvo mu nedá strechu nad hlavou ani teplý obed. So všetkým rešpektom, mohla svoj čas a peniaze investovať lepšie." 

Bezdomovkyňa čakala šestnásť rokov na dávky: Mysleli si, že som blázon, ale potom to prišlo

No Cooksonová má aj na to odpoveď. "Áno, členstvo v posilňovni je dôležitejšie. Posteľ by využíval len na spanie, čiže niečo, čo robil doteraz. Je to niečo, čo môže robiť hocikde inde. Zatiaľ čo cvičeniu sa nikdy predtým nevenoval," argumentuje. 

Trénerka (24) pomohla bezdomovcovi,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Trénerka pre portál news.com.au uviedla, že to nie je prvýkrát, čo takto obdarovala človeka bez domova. "Jedlo a posteľ sú dočasné. Ja chcem, aby Steven získal energiu a sebavedomie. Cvičenie uvoľňuje endorfíny, čo vedie k pocitu šťastia. Ak si začne veriť, dokáže zdolať každú prekážku." Jej metóda vraj naozaj funguje. Cooksonová tvrdí, že sa jej ozvali stovky ľudí, ktorí zmenili svoj život práve vďaka cvičeniu. Nuž, stále lepšie, ako neponúknuť bezdomovcovi žiadnu pomoc. 

Viac o téme: PosilňovňaFitnessBezdomovec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu