Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

A je to tu! Prvá prognóza meteorológov veští drsnú zimu: Teplotná dráma už o pár týždňov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Britskí meteorológovia sa už na začiatku jesene nedočkavo pýtajú, čím nás prekvapí blížiaca sa zimná sezóna. Podľa ich prvej prognózy by mohla prísť zima, akú sme v Európe za posledné roky nezažili. Výrazne by sa podľa nich mohlo ochladiť už začiatkom novembra.

Štyri mesiace hustého sneženia a teploty pod bodom mrazu. Také sú vyhliadky britských meteorológov na zimu 2016/2017, uvádza portál Express.co.uk. Treskúci mráz a snehové záveje by podľa nich mali trápiť krajinu od novembra až do februára. Pri tejto príležitosti odborníci sľubujú nielen snehové búrky, ale aj biele Vianoce.

V Tatrách už napadol sneh: FOTO Predstavujeme vám prvého snehuliaka sezóny!

Skeptikom, ktorí prísľubu tuhej zimy neveria, meteorológovia odkazujú, aby sa nedali zmiasť teplým septembrovým počasím. Očakávaná zmena doveje až z polárnych oblastí a má mať dramatický priebeh. Británia údajne čelí jednej z najchladnejších zím za posledné roky.

A je to tu!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Výrazné ochladenie má nastať už začiatkom novembra a jej negatívnymi sprievodnými javmi majú byť ťažké krupobitia aj snehové víchrice. Pravdepodobnosť studenej tohtoročnej zimy sľubuje aj oslabenie oceánskeho prúdenia El Niňo, ktorý ovplyvňoval počasie v Európe minulý rok. Šanca, že sa milovníci zimných športov už tento rok dosýta vybláznia na snehu, je minimálne 50-percentná. 

A je to tu!
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: Predpoveď počasiaZima 2017
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu