Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Víkendová predpoveď počasia prináša dobré správy: Slnko pečie, príroda láka!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Teplé letné rána sú nenávratne preč. S jesenným počasím prichádza ochladenie, ktoré pocítime už v závere víkendu. Dovtedy však meteorológovia sľubujú dni s rozprávkovými teplotami.

Piatok

Do strednej Európy prúdi podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) teplý vzduch od západu. Piatok bude jasný až polojasný a teplý. Najvyššia denná teplota dosiahne 23 až 27, na severe okolo 21 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa bude pohybovať okolo 15 stupňov Celzia. Viať by mal prevažne južný vietor rýchlosťou do 6 m/s (do 20 km/h).

Meteorológovia objasnili neuveriteľnú FOTO Zeme: Počasie bolo kedysi stokrát horšie

Víkendová predpoveď počasia prináša
Zobraziť galériu (4)

Sobota

Nástup ochladenia u nás vyvrcholí veľmi teplou sobotou. Deň bude prevažne polojasný, v nižších polohách lokálne rátajte v noci a dopoludnia s hmlou a nízkou oblačnosťou. Najnižšia nočná teplota poklesne na 13 až 9, v dolinách a na severe aj v kotlinách na okolo 7 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 20 až 25 stupňov Celzia. Viať bude len slabý, cez deň prevažne južný vietor rýchlosťou do 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Víkendová predpoveď počasia prináša
Zobraziť galériu (4)

Nedeľa

V nedeľu bude do vnútrozemia postupovať zvlnený studený front spojený s brázdou nízkeho tlaku. Napriek tomu bude ešte v nedeľu relatívne teplo a ochladí sa len mierne. Záver víkendu bude prevažne polojasný s ojedinelými lokálnymi hmlami. Počas dňa bude od západu pribúdať oblačnosť a môže sa vyskytnúť dážď alebo prehánky. Najnižšia nočná teplota klesne na 14 až 9, v dolinách okolo 7 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 19 až 24 stupňov Celzia. Meteorológovia predpovedajú slabý premenlivý vietor.

Víkendová predpoveď počasia prináša
Zobraziť galériu (4)

 

Viac o téme: Počasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu