Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dovolenka v Grécku stála Hannah (20) to najcennejšie: Zrazu sa zobudila s bolesťami a slepá

Hannah Powellová Zobraziť galériu (2)
Hannah Powellová (Zdroj: FB/Hannah Powell)

LONDÝN/ATÉNY - Mladá britská turistka, ktorá sa zabávala počas dovolenky s priateľmi na gréckom ostrove Zakynthos, skončila po bujarej noci slepá a navyše jej zlyhali obličky. Dvadsaťročná Hannah Powellová už desať dní leží v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti v meste Patras kvôli testom a liečbe po tom, čo pravdepodobne požila nápoj zmiešaný s lacným alkoholom. Oporou sú pre ňu aspoň rodičia, ktorí za ňou prileteli z Middlesbrough.

Dovolenkári ostali stáť ako v tranze: VIDEO Nad ich hlavami sa rútilo obrovské monštrum

Hannah si s priateľmi zašla večer von a spolu popíjali kokteily v letovisku Laganas, ktoré je známe svojimi hlučnými barmi. Po návrate na izbu sa cítila normálne, no prespala celých 48 hodín a zobudila sa slepá a s bolesťami.

Lekári na ostrove rozhodli o okamžitom prevezení do nemocnice v Patras, kde sa im ju podarilo dostať z najhoršieho, ale stále nie je isté, či sa funkcia obličiek a zrak vrátia do normálu.

Nápoje s prímesou lacného, podomácky vyrobeného alkoholu, sú spôsobom, akým si majitelia podnikov znižujú náklady a ide o častý problém v južnom Stredomorí. Podľa gréckych médií Hannah utrpela práve otravu metanolom, ktorá viedla k oslepnutiu.

Dovolenka v Grécku stála
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB/Hannah Powell)

Lekári sa však domnievajú, že otrava metanolom mohla byť katalyzátorom, ale nevysvetľuje v plnej miere zdravotný stav dievčaťa. Doktor Dimitris Goumenos, vedúci špecializovanej kliniky, sa podľa portálu MailOnline vyjadril, že pri prijatí bola Hannah na pokraji slepoty a išlo o niečo oveľa vážnejšie, ako len obyčajnú otravu. Náhla strata zraku môže byť pripísaná aj obličkovej nedostatočnosti.

Rodičia dievčaťa, ktoré musí každý deň podstupovať dialýzu, teraz netúžia po ničom inom, ako zobrať svoju dcéru, čo najrýchlejšie do Veľkej Británie. Goumenos im to však neodporúčal, podľa neho by mali ešte počkať, kým sa jej stav viac nestabilizuje, aby zvládla cestu lietadlom.

Viac o téme: DovolenkaMetanolZakynthos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu