Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sexi surferka sa ako prvá na svete plavila pri vybuchúcej sopke s lávou: VIDEO unikátneho momentu

Alison v akcii Zobraziť galériu (4)
Alison v akcii (Zdroj: Facebook/Alison Teal (AlisonsAdventures))

HAVAJ - Surfovanie vo veľkých vlnách patrí k odvážnym športom. Hrozí tu veľa rizík, ktoré číhajú na každom kroku. Je to činnosť, ktorá je spätá s väčšinou ostrovov. Milovníčkou jazdy na vlnách je aj tridsaťročná Alison.

Alison žije so svojim slávnym otcom, fotografom National Geographic Davidom Blehertom na Havaji. Jej hlavnou náplňou práce je chrániť voľne žijúce živočíchy a životné prostredie. Okrem toho sa venuje aj svojmu portálu Dobrodružstvo s Alison. "Náhle otepľovanie oceánu podporilo morský život a organizmy v ňom. Nikdy predtým som nevidela v havajských vodách to, čo po tomto. Bodavé žlté ryby vyzerajúce ako želé, to sme nikdy nezažili. Ani môj tím odborníkov v oblasti oceánu, ani ja sama."
 
Sexi surferka sa ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Alison Teal (AlisonsAdventures))
Alison je veľký dobrodruh. Rada skúša nové veci, rada riskuje a prekonáva samu seba. Možno preto sa rozhodla pre šialený čin, ktorým bolo surfovanie popri sopke chrliacej horúcu lávu. Kilauea je jedna z dvoch aktívnych sopiek na ostrove Havaj. Mladá žena sa tak stala prvou osobou, ktorá surfovala popri vybuchujúcej sopke s tečúcou lávou. Oblečenie k tejto činnosti zvolila naozaj originálne, ružové bikiny, ktoré by ju pred ničím neuchránili. 
 
Sexi surferka sa ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: youtube)
Úžasné extrémne zábery zachytil podvodný fotograf Perrin James. Pocity Alison z tohto zážitku sú naozaj silné. "Bol to celoživotný sen. Bolo to jedinečné a dych vyrážajúce. Bolo to tak sexy,“ povedala. Pri opisovaní priebehu šialeného dobrodružstva nevyzerá všetko tak ružovo: „Verila som, že chytím vlnu. Dostala som sa ale do takej blízkosti, že som bola zasiahnutá rozhorúčenou horninou. Rýchlo som sa ponorila pod vodu. Pozrela som sa späť a všimla som si vlnu, ktorá sa blížila. Plávala som tak rýchlo ako mi sily stačili. Vedela som, že sa musím dostať z nebezpečnej zóny. Po všetkom som bola plná nadšenia a zároveň vyčerpania. Bolo to úžasné ale aj desivé. Mohlo sa stať čokoľvek."
 
Sexi surferka sa ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: youtube)
Pred týmto krásnym bláznovstvom sa radili so skúsenejšími odborníkmi. Vypočuli si veľa pokynov a poučení. Teplota tekutej lávy je tak vysoká, že by ľudské telo uvarila v priebehu niekoľkých sekúnd. Výpary z nej sú smrteľné. Morské prúdy a vlny sú nevyspytateľné a zradné. Všetky tieto informácie Alison a jej partner vedeli. "Som rada za všetky rady kvalifikovaných ľudí. Bolo to krásne sledovať Perrina ako bez obáv pláva rozbúreným oceánom, s kamerou v ruke a približuje sa k zúriacej sopke. Som vďačná Perrinovi a tímu, ktorý ma poučil a pripravil na toto dobrodružstvo." 

Viac o téme: SopkaLávaVlnyOceánSurfovanieHavaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu