Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ženu (†23) zaočkovali známou vakcínou, vedľajšie účinky ju doviedli k samovražde

Katie prespala väčšinu dňa Zobraziť galériu (2)
Katie prespala väčšinu dňa (Zdroj: profimedia.sk)

STAMFORD - Vakcína proti prasacej chrípke zničila Katie Clackovej život a nakoniec ju priviedla do hrobu. Taký je záver vyšetrovania jej samovraždy, ktorú spáchala po tom, ako sa u nej vplyvom očkovania vyvinula narkolepsia.

Katie sa dala zaočkovať vakcínou Pandemrix koncom roku 2009 na žiadosť svojho zamestnávateľa. Krátko nato začala trpieť depresiami a chorobnou spavovosťou, ktorá mala drastický vplyv na jej život. Niekedy zvykla spať až devätnásť hodín denne a jej duševné zdravie sa rapídne zhoršilo. Až tak, že v septembri 2014 spáchala samovraždu skokom z budovy v meste Peterborough. 

Ženu (†23) zaočkovali známou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Koroner Paul Cooper uviedol, že štúdie dokázali, že po podaní vakcíny Pandemrix podstatne narástol výskyt narkolepsie u zaočkovaných ľudí. "S najväčšou pravdepodobnosťou spôsobila vývin narkolepsie u slečny Clackovej, ktorá bola jedným z dôvodov, prečo neskôr dobrovoľne ukončila svoj život," znel záver vyšetrovania, ktoré bolo ukončené len nedávno. 

Mesto na VIDEU trápi záhadná choroba: Ľudia sa boja zaspať a lekári sú v koncoch

Rodina Katie požaduje od firmy vyrábajúcej predmetnú vakcínu odškodné a má veľkú šancu, že bude úspešná. Začiatkom tohto roka dostal chlapec, u ktorého sa po zaočkovaní Pandemrixom objavila tiež chronická spavosť, odškodné vo výške 120-tisíc libier (140-tisíc eur). 

Viac o téme: DepresiaSamovraždaNarkolepsiaChorobná spavosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu