Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Taliansky plážový rezort sa pýši jedinečnou inováciou: Je to ako pozorovať rozkvitanie kvetov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

RÍM - Talianske prímorské letovisko Jesolo zaviedlo slnečníky na slnečný pohon - je to inovácia, ktorú predstavili ako prvú v Európe a ktorá sa stáva neobyčajnou turistickou atrakciou. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

Podnikateľ Christian Rampazzo, ktorý technológiu vyvinul, pre DPA povedal, že zamestnanci obsluhy pláže otvárajú stovky slnečníkov použitím aplikácie vo svojich smartfónoch, čo často púta pozornosť zvedavých okoloidúcich. "Je to ako pozorovať rozkvitanie kvetov," povedal Rampazzo v telefonickom interview.

Obsluhujúci personál bude mať z novinky pravdepodobne najväčšiu radosť. Počas nedávnej návštevy Ostie, pláže neďaleko talianskej metropoly Rím, jeden z plážových zamestnancov DPA povedal, že jemu a jeho kolegom trvá "hodinu až dve hodiny", kým rozprestrú 300 slnečníkov.

Jesolo na nachádza na talianskom pobreží Jadranského mora v blízkosti Benátok. Tamojšia mestská samospráva uviedla, že Rampazzo pracoval na svojom projekte od roku 2000. "Je to v Taliansku (a zrejme aj v Európe) ojedinelý systém," uvádza sa na oficiálnej webovej stránke Jesola.

Zatiaľ zaviedol v Jesole novú technológiu jeden plážový rezort a ten má 1600 takýchto slnečníkov. Rampazzo povedal, že už dostal objednávky na budúcu sezónu na automatizovanie ďalších 15.000 slnečníkov, a to po celom Taliansku.

Viac o téme: PlážSlnečný pohonSlnečníkyTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu