Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Strašný pohľad na najsmutnejšieho medveďa na svete: VIDEO trápenia, ktoré dojíma celý svet

Pizza vôbec nejaví záujem o svoje okolie
Pizza vôbec nejaví záujem o svoje okolie (Zdroj: youtube/animals asia)

KANTON - Organizátori petície na juhu Číny žiadajú, aby bolo zatvorené akvárium, v ktorom žije pravdepodobne najsmutnejší polárny medveď na svete. Pohľad na neho trhá srdce, a to ani nemusíte byť nejaký veľký milovník zvierat. Je totiž jasné, že sa tam veľmi trápi a vo voľnej prírode by mu bolo oveľa lepšie.

Keď v januári tohto roka otvorili v nákupnom centre v čínskom meste Kanton Grandview Aquarium, začalo sa o ňom okamžite písať. Bohužiaľ z tých nesprávnych dôvodov, a to z takých, že zvieratá tam držia v nie práve najdôstojnejších podmienkach. Okrem šesť bielúh žltobielych (druh veľryby, pozn. red.), piatich mrožov a niekoľkých vlkov arktických v zariadení žijú aj dva polárne medvede. 

Jeden z nich, menom Pizza, si vyslúžil ocenenie najsmutnejší medveď sveta. Video demonštruje, prečo. Medveď je na záberoch letargický, len leží na zemi v malej miestnosti s neprirodzeným modrým osvetlením a nejaví o nič záujem, zatiaľ čo návštevníci si ho fotia. 

Na odporučenie organizácie na ochranu zvierat Animals Asia Foundation akvárium dodalo medveďom sneh, aby sa cítili viac ako vo svojom pôvodnom prostredí. Príliš to ale nepomáha a zvieratá sa očividne stále trápia. Zoo však o ich vypustení na slobodu neuvažuje. "Polárne medvede v našom akváriu sú veľmi šťastné," vyhlásil jeho manažér Li Chengtang pre denník Guangzhou Daily. 

Jeho slovám ale neverí snáď nikto. Aj z toho dôvodu bola zorganizovaná petícia za zatvorenie akvária, ktorú podpísalo už viac ako 330-tisíc ľudí. "Zvieratá v Grandview Aquarium žijú v príšerných podmienkach. Tamojší ošetrovatelia nevedia, ako sa treba  o ne starať, prvoradý je tu totiž komerčný tlak. Akvárium ale uzavreté v blízkej budúcnosti nebude, hoci v dôsledku negatívnej publicity začalo so svojou prestavbou," uviedol riaditeľ Animals Asia Dave Neale. 

Viac o téme: ČínaZooAkváriumPolárny medveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu