Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Študenti urobili osudnú chybu: Chceli sa vyfotografovať v rieke, číhala tam na nich smrť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

DILLÍ - Dvojici študentov sa stala osudnou snaha vyfotiť sa v rozvodnenej rieke. Kvôli selfie sa vydali príliš ďaleko od brehu, kde ich strhla voda. Podľa televízie BBC nie je v druhej najľudnatejšej krajine sveta úmrtie pri fotení autoportrétov nijako výnimočné a niektoré mestá vymedzujú zakázané zóny.

V Chorvátsku číha nezbezpečenstvo: Pre FOTO riskujú život, po mŕtvej Slovenke ďalšie incidenty

K nešťastiu došlo v severoindickom štáte Uttarpradéš, kde si skupina študentov usporiadala piknik na brehu rieky Kosí. Podľa polície sa časť mladíkov išla vykúpať v rieke rozvodnenej silnými dažďami. "Dvaja sa rozhodli zájsť do väčšej hĺbky, aby si urobili lepšie selfie, ale stratili rovnováhu a utopili sa," povedal BBC policajný inšpektor Kušalvír Singh. Ich telá našli záchranári o viac ako hodinu.

Počas posledných mesiacov došlo na rôznych miestach Indie k niekoľkým podobným nešťastiam. Polícia v Bombaji vyhlásila 15 lokalít, kde je zakázané zhotovovať selfie po tom, čo sa osemnásťročná dievčina utopila v mori v snahe vyfotiť sa.

V štáte Pandžáb na severozápade krajiny sa v máji zastrelil 15-ročný chlapec, ktorý sa chcel odfotiť so zbraňou namierenou na hlavu. V juhoindickom Čennaí zase v januári zomrel mladík, ktorý sa hodlal zvečniť na koľajniciach a prešiel ho vlak.

India je podľa štatistík americkej spoločnosti Priceonomics krajinou, kde umiera pri robení selfie najviac ľudí. Z približne piatich desiatok úmrtí evidovaných od roku 2014 ich viac než 20 pripadá na Indiu.

Viac o téme: SmrťSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu