Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Najhoršia svadobná noc v dejinách: Neuveríte, ako ju strávili títo novomanželia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

PEKING - Zrejme najmenej romantickú svadobnú noc v dejinách má za sebou novomanželský pár z Číny, ktorý ju strávil dobrovoľným prepisovaním stanov čínskej komunistickej strany. Prepísanie všetkých 17 000 slov dokumentu bolo súčasťou kampane na podporu režimu prezidenta Si Ťin-pchinga, napísal britský denník The Guardian.

Fotografie zverejnené na sociálnych sieťach ukazujú novomanželov, úradníkov z východočínskej provincie Ťiang-si, ako pri stolíku vedľa manželskej postele vyzdobenej srdcom a balónikmi prepisujú 11 kapitol textu.

Li Jün-Pcheng a jeho manželka Čchen Süan- CCH 'považovali túto úlohu za spôsob, ako si vytvoriť "krásne spomienky", napísal na internete ich zamestnávateľ, železničná spoločnosť v Nan-Čchang.

Štátny denník Global Times informoval, že svadobná prepisovacia seansa bola súčasťou vládnej kampane nazvanej Prepíš stanovy čínskej komunistickej strany za 100 dní. Cieľom iniciatívy, začatej v marci, je zvýšiť všeobecné povedomie o stanovách strany a prejavoch jej generálneho tajomníka, ktorým je takisto Si Ťin-pching. Určená je straníkom s kolísajúcou dôverou "v komunizmus a socializmus s čínskymi znakmi" a tiež tým, ktorí sa "zasadzujú za západné hodnoty, porušujú pravidlá strany, neefektívne pracujú alebo sa neeticky správajú".

Stranu, ktorá má 87 miliónov členov, chce Si Ťin-pching od svojho nástupu do funkcie v roku 2012 oživiť. Vytkol si za cieľ boj proti korupcii a vykorenenie nevítaných západných vplyvov, napríklad snahy o slobodu slova alebo demokraciu západného štýlu.

Čínski užívatelia internetu sa ale okamžite takémuto narušeniu medových týždňov vysmiali. "Musím povedať, že to je jedna z najsmiešnejších vecí, aké kedy strana urobila," napísal jeden užívateľ sociálnej siete Weibo, čínskej obdoby twittera. "Učí ich strana, ako sa milovať?" pýtal sa ďalší. Po kritike na internete článok o manželskom prepisovaní v stredu popoludní z internetu zmizol.

Viac o téme: Svadobná nocNovomanželiaČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu