Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pacientka tajne nahrala rozhovor lekárov počas vlastnej operácie: Zdesenie z toho, čo si vypočula

Nevhodné poznámky na adresu pacientky Zobraziť galériu (3)
Nevhodné poznámky na adresu pacientky (Zdroj: YouTube)

HOUSTON - Žena z amerického Texasu ostala poriadne rozrušená po tom, ako si vypočula rozhovor chirurgov, ktorý tajne nahrala počas vlastnej operácie. Na jej adresu padali urážky a invektívy, ktoré by lekár v žiadnom prípade nemal vypustiť z úst. Sranda je sranda, ale odtiaľ potiaľ.

Ethel Easterová má s americkými lekármi veľmi zlé skúsenosti. V auguste 2015 navštívila chirurga v nemocnici Lyndon B. Johnson Hospital v Houstone, aby si s ním dohodla termín operácie. Cítila sa veľmi zle a keď jej doktor povedal, že zákrok vykoná až o dva mesiace, pochytila ju panika. "Začal na mňa vrieskať, že kto si myslím, že som," uviedla v rozhovore pre televíziu ABC News. 

V žene vzbĺklo podozrenie a vzhľadom na svoju negatívnu skúsenosť sa rozhodla, že si nahrá, čo sa deje v sále počas toho, ako jej budú operovať pruh. Nahrávacie zariadenie si ukryla do vlasov a už sa nevedela dočkať, kedy si vypočuje, čo si chirurgovia medzi hovorili. 

Pacientka tajne nahrala rozhovor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

A nahrávka pacientku veru poriadne šokovala. Lekári počas toho, ako na nej pracovali, mali nemiestne poznámky týkajúce sa jej hmotnosti, robili si srandu z jej pupku a taktiež nevhodným spôsobom komentovali to, že chcela podať formálnu sťažnosť, pretože dlho čakala na zákrok. Ethel poslala kópiu nahrávky miestnemu zdravotnému úradu Harris Health System spolu so sťažnosťou. "Našim lekárom pripomíname, aby dbali na to, čo hovoria, a to po celý čas. Po tom, ako sme si pozorne vypočuli nahrávku pani Easterovej, sme sa rozhodli, že nebudeme v tejto veci podnikať žiadne kroky," informuje úrad vo svojom vyhlásení. 

Pacientka tajne nahrala rozhovor
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Ethel zvažuje, že nemocnicu zažaluje. "Nemali žiadne právo sa tak o mne vyjadrovať. Bolo to neprofesionálne a neetické," dodala. 

Viac o téme: OperáciaNemocnicaLekárTajná nahrávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu