Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Takto nám sex chutí najviac!

Slovenky obľubujú polohu, keď sú hore na partnerovi, pretože si pri nej sami určujú tempo milovania. Zobraziť galériu (6)
Slovenky obľubujú polohu, keď sú hore na partnerovi, pretože si pri nej sami určujú tempo milovania.

Erotická bielizeň a dotyky na správnych miestach – to môže byť správnym začiatok k horúcim chvíľkam. Čo však dlhodobo vplýva na kvalitu sexu? Podľa odborníkov ide predovšetkým o to, aby partneri navzájom vedeli, čo ich vzrušuje a aké polohy im vyhovujú. Na Slovensku sa najčastejšie milujeme v misionárskej polohe napriek tomu, že ženy podľa prieskumov najväčšiu rozkoš prežívajú pri „jazdcovi“ alebo pri polohe zozadu.

Podľa sexuologičky Danice Caisovej nezávisí kvalitný sex od dĺžky pohlavného styku či veľkosti penisu, ale aj od iných faktorov. „V prvom rade by partneri mali poznať svoje telá. No príjemné chvíle ovplyvňuje aj sexuálny temperament. Pokiaľ majú obaja chuť v rovnakom čase a vedia, čo ich vzrušuje, nemali by mať so sexom problém,“ konštatuje Caisová. Mužom stačí na vzrušenie myšlienka alebo vonkajší podnet. „Orgazmus môžu mať pri každej polohe. Ženy potrebujú viac času. V praxi sa stretávam s tým, že väčšinou dosiahnu vyvrcholenie iba vtedy, keď si samy určujú hĺbku a tempo – teda sú na mužovi hore,“ tvrdí.
 

Ako „to“ robíme najradšej


Páry, ktoré sú spolu dlhšie, majú overené 3 polohy, ktoré im najviac vyhovujú a tie kombinujú. Suverénne najobľúbenejšími sú misionár a jazdec. „Milenci si pri nich vidia do tváre, pričom u nich partnerova mimika prehlbuje pocit vzrušenia,“ mieni Caisová. Podľa prieskumov však obľubujeme aj polohu zozadu. „Ženám sa pri nárazoch na mužské telo dráždi klitoris a zároveň bod G,“ hovorí. Pre mnohých Slovákov je príjemným spestrením aj orálny sex či už ako predohra, alebo súčasť milovania. Niektorí sa s ním stretnú skôr, ako prídu o panenstvo. „Súčasná mládež má viac skúseností s orálnym alebo análnym sexom. Ak si však potom nájdu partnera, majú väčšinou s normálnym milovaním problém,“ uzatvára Caisová.

 

 

Takto nám sex chutí
Zobraziť galériu (6)
55% párov
Misionár

Najtypickejšia poloha pri milovaní, pričom muž určuje hlavné tempo. Krajší a „hlbší“ zážitok budete mať vtedy, ak si žena podloží pod zadok vankúš, čím sa dostane bližšie k mužovej panve. Navyše pri takomto uhle sa stimuluje aj klitoris.
Takto nám sex chutí
Zobraziť galériu (6)

30 % párov
Žena hore

Pre mnohé páry je táto poloha veľmi vzrušujúca. Pre muža sú silným afrodiziakom ženské prsia. Ženy majú rady zase to, že si môžu pri tejto milostnej polohe určovať vlastné tempo a intenzitu.

Takto nám sex chutí
Zobraziť galériu (6)
7 % párov
Zboku

Misionár Muž nevniká do ženy priamo, ale z uhla. Vďaka tomu vzniká silné vnútorné aj vonkajšie dráždenie a navyše muž stimuluje pohybmi a stehnom partnerkin klitoris.
Takto nám sex chutí
Zobraziť galériu (6)
5 % párov
Zozadu
Žena môže pred mužom kľačať na štyroch alebo si môže hornou polovicou tela ľahnúť. Výhodou tejto polohy je, že muž môže do ženy vnikať intenzívnejšie a nárazmi partnerku dráždiť.
Takto nám sex chutí
Zobraziť galériu (6)
3 % párov
69 a orálny sex

Pri tejto polohe leží spravidla muž na chrbte a žena nad ním, pričom každý má tvár pri pohlaví toho druhého. Takéto vzrušovanie jazykom a ústami môže byť rovnako príjemnou predohrou ako samotný sexuálny akt.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu