Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mapa pokladov: Na týchto miestach v Európe sa má ukrývať korisť nacistov za 25 miliárd!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Wikipedia)

LONDÝN - Keď nacistické Nemecko začalo prehrávať vojnu, jeho predstavitelia sa pustili do ukrývania pokladov, ktoré si za roky vykorisťovania nahonobili. Umenie či striebro, v mnohých prípadoch odcudzené židom poslaným do plynových komôr, či artefakty vykradnuté z múzeí a tony zlata, to všetko má byť schované v baniach či utopené v jazerách. Zatiaľ čo niektoré z týchto kultúrnych dedičstiev boli zachránené spojeneckými jednotkami, korisť za približne 25 miliárd eur stále chýba. A to je vodou na mlyn pre hľadačov pokladov, ktorí sa zameriavajú na nasledujúce miesta.

Česi sa vraj boja obrovského škandálu: Skrýva sa na zámku slávny poklad ukradnutý nacistami?

1. Wewelsburg - 65 miliónov v striebre

Hrad Wewelsburg, nachádzajúci sa v severovýchodnom Nemecku, si pred vojnou kúpil šéf SS Heinrich Himmler. Po tom, čo sa ríša rozpadla, utiekol a podľa niektorých tu schoval viac ako 9200 strieborných prsteňov udelených príslušníkom SS, ktoré boli po ich smrti vrátené. Mohli by byť uložené v niektorej z jaskýň v okolí.

2. Údolie Jonastal - Jantárová komnata

Hľadači pokladov veria, že slávna Jantárová komnata ukradnutá z ruského paláca, početné umelecké majstrovské diela aj tony ríšskeho zlata čakajú len na to, aby boli objavené v systéme tunelov vykopaných v okolitých horách.

Američania, ktorí oslobodili centrum údolia, mesto Ohrdruf, blízko ktorého sa nachádzal koncentračný tábor, už klasifikovali všetky dokumenty, ktoré sa k nemu vzťahovali. Napriek tomu konšpiračné teórie hovoria, že práve tu mal Adolf Hitler vyvíjať atómovú bombu, prípadne stavať lietadlá podobné UFO.

Nadzemné aj podzemné priestory sú stále posiate nevybuchnutými granátmi a počas víkendov musia vojaci, ktorí strážia priestor, odháňať zlatokopov, ktorí vstupujú nelegálne na toto územie.

Kópia Jantárovej komnaty
Zobraziť galériu (4)
Kópia Jantárovej komnaty  (Zdroj: Wikipedia)

3. Jazero Walchen - Sto miliónov v zlate

Jedno z najhlbších a najväčších alpských jazier v Nemecku, sa nachádza v prírode neďaleko Mníchova. Obyvatelia hlásili, že v apríli 1945 videli vojakov pri jeho brehoch. V tom čase mal podľa archívnych záznamov cestovať potme z Berlína do Bavorska konvoj troch nákladných áut. Lovci pokladov teraz zameriavajú svoje pátranie na rôzne rokliny v okolí.

4. Jazero Luener - 58 miliónov v zlate, šperkoch a známkach

Ďalšie alpské jazero by malo byť zdrojom šperkov či zlata ukradnutých obetiam koncentračného tábora Dachau, ktoré boli ukryté krátko pred jeho oslobodením začiatkom roka 1945. Po vojne tu bolo umiestnených takmer 1200 podozrivých nacistických vojnových zločincov, zatiaľ čo čakali na proces pripravovaný spojencami. Podľa ošetrujúceho lekára Wilhelma Grossa sa jeden z uväznených dôstojníkov SS preriekol o bohatstve v "zlatých prútoch, šperkoch a unikátnych známkach". Povedal, že bolo vzaté z tábora a pochované pri Luenere, v blízkosti hraníc so Švajčiarskom.

5. Jazero Chiemsee - Zlatý kotlík

V Bavorsku v jazere Chiemsee sa už potápali mnohí hľadači po tom, čo v ňom našli v roku 2001 zlatý kotlík s nacistickou tematikou v hodnote viac ako 380-tisíc eur. Vážil viac ako deväť kilogramov a bol zdobený mýtickými keltskými a indogermánskymi znakmi. Predpokladá sa, že ho vyrobil zlatník na základe požiadavky Heinricha Himmlera. Odvtedy však pátrači hľadajú po nových pokladoch márne.

Heinrich Himmler
Zobraziť galériu (4)
Heinrich Himmler  (Zdroj: SITA)

6. Jazero Toplitz - Zlato z Ríšskej banky v miliardovej hodnote

Aj Rakúsko má pre zlatokopov svoje čaro. Jazero Toplitz leží v hustom lese vysoko v Alpách a v priebehu rokov si vyžiadalo viacero úmrtí. Niektorí sa tu snažili nájsť zlato za takmer štyri miliardy eur. Zatiaľ stále bezúspešne.

7. Krušné hory - Kolekcia umenia Hatvan

Majstrovské diela Moneta, Maneta a Cézanna a tiež sochy, koberce a gobelíny, majú byť pochované v starej striebornej bani v blízkosti bývalej česko-nemeckej hranice. Obrazy majú pochádzať prevažne z kolekcie baróna Ferenca Hatvana, ktorý bol popredným maďarsko-židovským priemyselníkom a mecenášom umenia. 250 až 500 kusov bolo vyplienených na príkaz organizátora holokaustu Adolfa Eichmanna, ktorý bol v Maďarsku v roku 1944. Viedenský historik Burkhart List uviedol, že získal dokumenty zo starých archívov nacistických ozbrojených síl, ktoré udávajú prevoz zásielky kolekcie Hatvan do Krušných hôr.

FOTO Temná história prvého Hitlerovho tábora v Poľsku: Experimenty s vražedným plynom na ľuďoch

8. Carinhall - Göringova zbierka ulúpených umeleckých diel

Severne od Berlína je takzvaný svätý grál pre mnoho hľadačov nacistického pokladu - ruiny bývalého letného sídla Hitlerovho zástupcu Hermanna Göringa. Ulúpenú zbierku umenia dal presunúť zo svojho domu nazývaného Carinhall predtým, ako prišla Červená armáda v priebehu apríla 1945. Svoj majetok dal potom zničiť.

Lov na Göringov poklad sa stal populárnym hobby od znovuzjednotenia Nemecka v roku 1990. Počas studenej vojny bola lokalita uzavretá, bunkre a pivnice, ktoré dynamit nezničil, okupovala iba burina a zver. V troskách sa neskôr dali nájsť kúsky starých porcelánových tanierov či mís ozdobených znakmi Luftwaffe.

Hermann Göring
Zobraziť galériu (4)
Hermann Göring  (Zdroj: profimedia.sk)

9. Jazero Stolpsee - Miliarda v zlate a platine

Legenda hovorí, že v skrýši neďaleko jazera má byť ukrytých 18 debien zlata a platiny. ktoré sem odniesla čata SS na príkaz Hermanna Göringa. V roku 1986 tajná polícia Stasi zorganizovala pátranie po poklade, ale jej pokus zlyhal. Rovnako tak expedícia izraelského výskumníka v roku 2013, ktorému sa nepodarilo pod ťažkým kalom lokalizovať nič ani pomocou sonaru. Podľa očitých svedkov SS-manom pomáhali s ukrývaním poľskí robotníci-otroci, ktorých potom popravili. Informoval portál thesun.co.uk.

Viac o téme: PokladAdolf HitlerTretia ríša
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu