Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Synček (†1,5) zomrel: Rodičia ho nevzali k lekárovi, meningitídu liečili javorovým sirupom!

Ezechiel mohol možno ešte žiť. Zobraziť galériu (3)
Ezechiel mohol možno ešte žiť. (Zdroj: FB)

ALBERTA - Rodičia z Kanady čelia obvineniu, že nechali svojho synčeka zahynúť po tom, čo ho liečili iba domácou medicínou. Pár, ktorého 19-mesačný chlapček zomrel na zákernú meningitídu, radšej používali javorový sirup, než by ho vzali k lekárovi.

FOTO Sfanatizovaní rodičia spôsobili smrť svojmu bábätku (†1,5): Verili bludom na nete!

David (32) a Collet (35) Stephanovci okrem sirupu používali aj jablčný ocot či chren, no v tomto prípade mali jednoducho vyhľadať pomoc zdravotníkov. Keby tak urobili, možno by bol Ezechiel ešte medzi živými. David pracuje firmu s vitamínmi a výživovými doplnkami, ktoré vraj slúžia na zlepšenie duševného zdravia človeka.

Prokurátor sa na súde pred porotou vyjadril, že chlapček sa trápil s meningitídou dva týždne, ale jeho rodičia volali lekára až potom, čo prestal dýchať. Batoľa zomrelo v nemocnici po piatich dňoch, napojené na prístroje na podporu života. Manželský pár sa na pojednávaní vyjadril, že sa necíti byť vinný, a to aj napriek tomu, že im ich priateľka, ktorá je zdravotnou sestričkou, vtedy povedala, že by chlapec mohol mať meningitídu.

Synček (†1,5) zomrel: Rodičia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Rodičia však radšej synčekovi podávali vodu zmiešanú s javorovým sirupom a džús s mrazenými jahodami na podporu imunitného systému. Taktiež dostával zmes pálivej papriky, cibule, cesnaku a zázvoru, keď sa jeho stav zhoršil. Využívali aj výživový doplnok, ktorý vraj pomáha ľuďom s bipolárnou poruchou, pričom kanadské zdravotníctvo sa ešte v roku 2004 neúspešne súdilo kvôli ukončeniu jeho distribúcie a vydalo o ňom varovanie.

Na zvukovom zázname prehranom na pojednávaní odznel rozhovor rodičov s policajtom, v ktorom uviedli, že dávajú prednosť prírodným prostriedkom pred tradičným zdravotníctvom, s ktorým majú negatívne skúsenosti.

Podľa žalobcu nejde o to, že by syna zabili, zneužili, alebo ho ignorovali, milovali ho, no kým ho vzali k lekárovi, bolo už príliš neskoro. Pár na sociálnych sieťach zverejnil, že je nespravodlivo prenasledovaný a jeho prístup k zdraviu a medicíne by mal byť rešpektovaný. Informoval portál CBC.

Synček (†1,5) zomrel: Rodičia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB)

Viac o téme: Meningitída
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu