Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najväčšie pikošky parlamentných volieb: Senior bol presvedčený, že volil Kisku

Andrej Kiska Zobraziť galériu (4)
Andrej Kiska (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Parlamentné voľby 2016 priniesli množstvo rozporuplných emócií a otáznikov, ale aj úsmevných situácií. Tak, ako inokedy, aj tentoraz sa s nami pozrite na slovenský deň D z troška inej perspektívy.

Pokus o krádež volebnej urny

V obci Babín v okrese Námestovo sa včera v ranných hodinách pokúsil miestny občan odcudziť prenosnú volebnú urnu. Ako potvrdil predseda okrskovej volebnej komisie Miloš Lipničan, zámerom muža bolo prerušiť voľby. „Ráno prišiel do volebnej miestnosti s tým, že ide voliť. Potom si to rozmyslel a povedal, že nechce, aby sa voľby konali. Zobral prenosnú volebnú urnu a pokúsil sa ju vyniesť z miestnosti.“ vysvetlil.

Politológ hodnotí výsledky volieb: Slovenská politika sa dnes navždy zmenila!

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík dodal, že 47-ročný muž mal vulgárne nadávať členom volebnej komisie a tiež mal roztrhať kópiu zoznamu voličov. „Členmi komisie bol vyvedený pred volebnú miestnosť. Následne v blízkosti obecného úradu mal poškodiť motorové vozidlo Hyundai ix35. Okamžite po prijatí oznámenia bola na miesto vyslaná policajná hliadka, ktorá muža zadržala a predviedla na policajný útvar,“ povedal. V súvislosti s poškodením motorového vozidla prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci.

Pezinčanka chcela žena hlasovať aj v neexistujúcom referende 

Parlamentné voľby v Pezinku prebiehajú podľa tunajších volebných komisií veľmi pokojne. Prekvapenie však vyvolal prípad staršej ženy, ktorá sa domáhala ďalšej volebnej miestnosti, kde malo prebiehať údajné referendum o zákaze hracích automatov na území mesta. „Bola nakoniec veľmi prekvapená, keď sme jej vysvetlili, že v Pezinku takéto referendum nie je,“ povedal pezinský primátor Oliver Solga.

Najväčšie pikošky parlamentných volieb:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Senior volil Kisku

 „Dnes sa mi stala vtipná situácia, o ktorú sa chcem s vami podeliť. Cestovala som domov zo školy a v autobuse si ku mne prisadol starší komunikatívny pán. Pýtal sa ma, či už som bola voliť a či som rozhodnutá koho zvolím, pretože on si už svoju povinnosť splnil. S vážnosťou v tvári mi povedal, že dnes mal v rozhodovaní jasno a volil Kisku,“ zdôverila sa Topkám so svojím zážitkom čitateľa Mária. Po chvíľkovom šoku sa mu snažila vysvetliť, že Andrej Kiska je už prezident a bol zvolený v roku 2014, no prísediaci pán aj naďalej jednoznačne a rozhodne tvrdil, že zakrúžkoval Kisku.

Trhať či netrhať?

Okresná volebná komisia v Považskej Bystrici riešila incident vo volebnom okrsku číslo 6 v Základnej škole Stred v Považskej Bystrici. Člen okrskovej volebnej komisie tam zabránil voličke v roztrhaní nepoužitých hlasovacích lístkov. Podľa Považskobystričana Jaroslava Hofericu chcela jeho mama po vykonaní volieb roztrhať nepoužité hlasovacie lístky a hodiť ich do urny určenej na nepoužité lístky. „Člen komisie jej v tom zabránil, ja si myslím, že na to mala právo. Ja som napriek jeho upozorneniam volebné lístky roztrhal a vhodil som ich do škatule na to určenej. Ten istý člen volebnej komisie následne chcel hlasovacie lístky zo škatule vytiahnuť a začal skúmať, ako by sa k nim dostal,“ povedal Hoferica s tým, že nevie, či sa k lístkom dostal, pretože vzápätí miestnosť opustil.

Predseda Okresnej volebnej komisie v Považskej Bystrici Anton Orlík si myslí, že v tomto prípade nešlo o porušenie zákona. „Okrsková komisia najskôr skonštatovala, že ich nemal roztrhať, volič sa následne rozčúlil. Riešili to na mieste aj členovia okresnej volebnej komisie. Myslím si, že okrsková komisia sa mu napokon ospravedlnila,“ uzavrel Orlík.

Najväčšie pikošky parlamentných volieb:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Tvrdohlavý volič

V obci Šarovce v Levickom okrese musela okrsková volebná komisia riešiť problém s voličom, ktorý odmietol odovzdať nepoužité volebné lístky. Podľa slov podpredsedníčky komisie Judity Antalíkovej sa jej členovia snažia ľudí usmerňovať, aby vedeli, kam majú vhodiť svoj hlas a čo urobiť so zostávajúcimi lístkami. „Sú na to vyčlenené dve osoby, ktoré ľudí usmerňujú. Stalo sa nám, že jedna osoba bola tvrdohlavá, odmietla vložiť nepoužité listiny do urny a vzala si ich so sebou. Ale nejde o nič vážne, urobil sa zápis a voľby pokračujú ďalej,“ uviedla Antalíková.

Najväčšia volebná výtržnosť?!

Tesne po otvorení volebnej miestnosti na Nedbalovej ulici v Bratislave ostali prví miestni voliči spolu s členmi volebnej komisie v šoku! Skupina mladých ľudí sa namiesto ospalého ranného kroku vybrala k volebným urnám netradične  - tancom.

Najväčšie pikošky parlamentných volieb:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/NJBNT)

V priebehu necelých dvoch minút si to štvorčlenná partička odtancovala od vstupných dverí až po volebnú urnu. Prekvapení okolostojaci sa najprv čudovali, čo sa to vlastne deje, ale už po krátkej chvíľke sa s úsmevom na tvári prizerali tanečným kreáciám mládeže. Finálnym aktom celého predstavenia bola spoločná volebná selfie. Ako napokon vysvitlo, ranná tanečná akcia bola súčasťou mobilizačnej kampane NJBNT! 5. 3. 2016, ktorá vyzývala mladých ľudí na účasť vo voľbách.

Najväčšia výtržnosť volieb 2016!

Najväčšia výtržnosť volieb 2016!Tak toto tu ešte počas volieb nebolo #NJBNT!Ďakujeme tanečníkom z mondance.sk

Zveřejnil(a) NJBNT dne 5. březen 2016

...

Viac o téme: PikoškyVoľby 2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu