Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nezvratný osud je oproti tomuto nič: Ženu (†55) zabila séria nešťastných náhod

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Tento príbeh akoby bol vystrihnutý z filmu Nezvratný osud. Jacqueline Scottová bola v nemocnici pripojená na ventilátor, ktorý jej pomáhal dýchať. No potom odštartovala séria nešťastných náhod a ona zomrela. Vraj z prirodzených príčin, i keď realita naznačuje niečo iné.

Nešťastná zhoda náhod viedla k úmrtiu päťdesiatpäťročnej ženy v londýnskej nemocnici St George's Hospital. Pacientka bola napojená na podporný prístroj, ktorý bol zapojený do zásuvky. Ale obvod, ktorý ho zásoboval elektrinou, vypadol, takže ventilátor išiel na baterky. Aj tie sa ale po čase vybili, v dôsledku čoho sa niekoľkokrát spustil varovný alarm. Zvonček, ktorým prípadne žena mohla privolať pomoc, bol taktiež pokazený, takže nakoniec umrela. 

Úrady okamžite vo veci zahájili vyšetrovanie. Zdravotná sestra, ktorá mala v inkriminovaný deň službu, uviedla, že zvuk zvončeka nerospoznala, pretože ešte nikdy predtým ho nepočula. 

Nezvratný osud je oproti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Pani Scottová bola veľmi chorá a keď prišla do nemocnice, bola na tom už pomerne zle. Zdravotný personál sa o ňu staral vzorne. Väčšinou, keď sa stane nejaký incident, je to dôsledok viacerých faktorov, nielen jedného. Sestričky sa o ňu starali, ako vedeli. Nemyslím si, že to, že sestra neskoro zareagovala na situáciu, malo niečo spoločné so smrťou pacientky," poznamenala doktorka Renate Wendlerová, ktorá viedla vyšetrovanie. 

Desivé závery novej vedeckej štúdie: Takto zistíte, kto z vašich blízkych čoskoro zomrie

Wendlerová ďalej vysvetlila, že "je nereálne očakávať od sestier na oddelení, aby vedeli, či niekde vypadol prístroj". Ventilátor začal vydávať zvuk, ktorý žiadna zo sestier ešte nikdy predtým nepočula. Tento zvuk zjavne upozorňoval na to, že batéria sa o chvíľu vybije," dodala anesteziologička. Vyšetrovacia komisia uzavrela prípad ako smrť z prirodzených príčin. a

Viac o téme: NemocnicaKóma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu