Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Dôkaz o zásahu mimozemšťanov: Záhadná veža na povrchu Mesiaca

Veža na Mesiaci Zobraziť galériu (2)
Veža na Mesiaci (Zdroj: Foto: youtube)

BRATISLAVA - Lovci vesmírnych záhad si opäť prídu na svoje. Na internete sa objavilo video, ktoré zachytáva vysokú vežu na Mesiaci. Autori hovoria, že ide o mimozemskú stavbu, ktorá je vysoká až šesť kilometrov.

Prvá zmienka o veži na Mesiaci sa objavila pred 48 rokmi. Na fotografii ju zachytil satelit Orbiter 3 v roku 1967. Najnovšie zábery majú existenciu veže potvrdiť.

Video sa objavilo na internetovom kanáli YouTube. Vysoká veža mimozemského pôvodu sa nachádza medzi krátermi Mesiaca s názvami Rupes Liebig a Rimae Marsenius. Objekt objavili sledovaním povrchu Mesiaca cez Google Earth - Moon.

Ako zverejnil portál Ufosightingdaily, veža vyzerá, ako by vychádzala zo stredu krátera, lenže nejde o krátery, ale o malé biele žiariace budovy. Veža bola zrejme postavená, aby na nej mohla pristáť obrovská loď.

VIDEO Dôkaz o zásahu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Jednoduché vysvetlenie

Fotky zo sondy LROC - Lunar Reconnaissance Orbiter poskytujú iné vysvetlenie. Na snímkach, kde je kráter, sa prekrývajú obrázky, ktoré spolu tvoria 3D model. Preto pôsobí objekt plasticky. V skutočnosti sú to teda dva krátery, menší je na okraji väčšieho. Snímky, ktoré vznikli v inom čase, sú inak nasvietené. Ak je slnko nízko a na kráteroch sú dlhé tiene, veža jednoducho zmizne a nie je vidieť. Povedal to pre Huffingtonpost.com vedec Noah Edward Petro, ktorý pracoval na projekte LROC.

Vyzerá to tak, že veža na Mesiaci vznikla len optickou ilúziou, ktorú spôsobilo svetlo a následné skladanie obrázkov do trojrozmerného modelu. Kráter môžete nájsť na Google Moon na súradniciach 22 ° 27'28.22 "S 45 ° 58'51.44" W.

Viac o téme: VežaMimozemšťaniaMesiac
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu