Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zlomený členok takmer dohnal dievča (24) k smrti: Za deň zvykla užívať až 84 tabliet

Pozor na nerozvážne užívanie liekov!
Pozor na nerozvážne užívanie liekov! (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Írka Stacey Duttonová sa stala závislou na liekoch proti bolesti založených na báze kodeínu po tom, čo si pred dva a pol rokom zlomila členok. Napokon sa dostala do takej fázy, že za deň zjedla až 84 tabliet.

Hrôzostrašná budova a temné experimenty: Na českých deťoch skúšali terapiu s LSD!

Stacey sa rozhodla o svojom utrpení prehovoriť pre írsky Mirror a zároveň sa o svoj príbeh podelila aj na stránke na Facebooku. "Pred dva a pol rokom som si zlomila členok. Bolo mi povedané, aby som brala lieky na kodeínovej báze. Po troch týždňoch ich užívania sa môj členok vyliečil, ale ja som ešte pokračovala v užívaní. Stala som sa závislou na kodeíne. Z 12 tabliet za deň sa to do novembra minulého roka zvýšilo na 84. Prišla som o všetko, skvelú prácu, môj domov, ale hlavne som stratila svojho najlepšieho priateľa Chrisa," vyznala sa dievčina, ktorej sa konečne podarilo dostať z toho najhoršieho.

 

It cost her her friends, her job and her home.

Posted by The Mirror on 12. január 2016

Jej rodina a lekár jej pomohli znížiť dávku z 1030 mg kodeínu denne len na 120."Práve teraz som si balila tašku na rehabilitáciu, kde budem najbližších šesť mesiacov. Keď sa mi podarí pomôcť jednému človeka, ktorý sedí doma práve teraz s kodeínom vo vrecku, alebo kdekoľvek inde, prečíta si toto a vyhľadá pomoc, ktorú potrebuje, potom som šťastná," uviedla dievčina, ktorá kvôli nerozvážnemu činu musí začínať svoj život odznova.

Viac o téme: Stacey Dutton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu