Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hororový zážitok v lese: Medveď vtiahol skauta do jaskyne a urobil si z neho hračku

Skautského vodcu odvážajú do nemocnice Zobraziť galériu (2)
Skautského vodcu odvážajú do nemocnice (Zdroj: CNN)

WASHINGTON - Takmer hodinu a pol trvalo jednému americkému skautskému vodcovi, než sa dostal z pazúrov medveďa, ktorý ho v blízkosti prírodnej rezervácie Split Rock v štáte New Jersey vtiahol do jaskyne a pohrýzol. Muž sa bránil svojím geologickým kladivom a stočil sa do fetálnej pozície. Zviera nakoniec odišlo. Zranený je vo vážnom stave a podstúpil niekoľkohodinovú operáciu, píšu americké médiá.

VIDEO paniky v nákupnom centre: Ľudia od strachu z tohto obra púšťali do gatí

Päťdesiatročný Christopher Petronino bol na výprave s ďalšími tromi skautmi. Keď vstúpil do jednej jaskyne, "medveď čierny ho schmatol za nohu a vtiahol ďalej dovnútra. Medveď potom obeť pohrýzol na nohe, pravom ramene a potom ľavom ramene", píše sa vo vyhlásení newjerseyského úradu pre životné prostredie.

Petronino schmatol svoje kladivo a zviera udrel do hlavy, pretiahol si cez hlavu mikinu a stočil sa do fetálnej pozície, teda do polohy tela plodu pred narodením. Skauti, ktorí zostali pred jaskyňou, síce volali záchranárov, ale neboli schopní udať presnú polohu. Ich vodca zatiaľ z jaskyne volal, aby vzali všetko jedlo, čo majú, a položili ho k ústiu jaskyne. Medveď nakoniec odišiel. Potom, čo na neho začal štekať a vrčať jeden zo psov, ktorého skauti mali so sebou, sa dal na útek.

Hororový zážitok v lese:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: CNN)

Akonáhle Petronino počul, že medveď je preč, nasledoval ho von a zavolal políciu. Úrady uviedli, že medzi telefonátom skautov a Petroninovým volaním uplynulo asi 80 minút. Pátrania po skupinke sa zúčastnili hasiči a vrtuľník, skautov nakoniec našli vďaka GPS lokalizácii telefónu. Muž bol letecky prepravený do nemocnice.

Viac o téme: SkautMedveďChristopher Petronino
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu