Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najhoršie darčeky minulého roka: Keď ľudia ani len netušili, čo majú kúpiť a dopadlo to zle

Ponožky nesmú chýbať.
Ponožky nesmú chýbať. (Zdroj: Thinkstock.com)

LONDÝN - Štyria z piatich Britov pod stromčekom zažijú alebo budú sami predstierať falošnú radosť nad darčekom, ktorý sa tak celkom netrafil do vkusu obdarovaného. Vyplynulo to z prieskumu verejnej mienky Go Ape, podľa ktorého tento rok Briti vyplytvajú viac ako 800 miliónov libier (viac ako miliardu eur) za darčeky nechcené, nedomyslené a neprekvapivé.

Veľký prehľad obchodov, v ktorých nakúpite aj na Vianoce: Kedy bude na Slovensku otvorené

Tento rok na Vianoce sa hodlá podľa prieskumu každý obyvateľ britských ostrovov za darčeky minúť minimálne 100 libier. Asi 12 percent z tejto sumy bude v podstate vyhodených do vzduchu za nevhodný alebo nechcený darček.

Prieskum tiež potvrdil, že výber darčekov robí respondentom veľké problémy. Celkom 55 percent rodičov pripustilo, že netuší, čo kúpiť vlastným deťom - a ešte horšia situácia je v prípade ich životných partnerov.

A v čom sa darcovia míňajú s vkusom obdarovaného? Vlani to boli najčastejšie nevhodné domáce spotrebiče (16 percent), domáce čistiace produkty (16 percent), obligátne ponožky (15 percent) a darčekové kupóny do supermarketu (päť percent).

A aké vlani boli tie úplne najhoršie vianočné darčeky? Nechýbala medzi nimi Biblia, psia miska, kocka mydla, plechovka polievky, marmeláda, súprava prvej pomoci, vreckovka zo second handu, lopata, smetiak a topánočka na koleso automobilu.

Viac o téme: DarčekyVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu