Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Príbeh, ktorý rozplakal milióny ľudí: Žena sa chcela poďakovať samaritánovi, prišiel krutý koniec

Jamie so svojím manželom Zobraziť galériu (3)
Jamie so svojím manželom (Zdroj: Facebook)

SACRAMENTO - Matka zo Spojených štátov bola veľmi vďačná, keď jej jeden mladík zaplatil nákup, pretože mala problémy s kreditnou kartou. Chcela sa mu za to ešte raz poďakovať, tak mu zavolala do práce. No dozvedela sa tú najstrašnejšiu správu.

Jamie-Lynne Knightenová napísala o svojom príbehu na Facebooku. Nedávno šla aj so svojím synčekom Wyattom nakúpiť do supermarketu blízko svojho domova v Kalifornii. Pri pokladni si uvedomila, že debetná karta ostala doma na kuchynskej linke, tak chcela zaplatiť kanadskou kreditnou. Terminál ju ale odmietol, pretože banka ju preventívne z dôvodu jej pobytu v USA zablokovala. Navyše, ako to už v takýchto prípadoch býva, žene sa vybil mobil, takže nemohla zavolať do banky a situáciu napraviť.

Príbeh, ktorý rozplakal milióny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Dvadsaťdeväťročná Jamie bola zúfalá. "Už keď som sa chystala poprosiť predavačky, aby mi nákup odložili, zatiaľ čo zbehnem domov po kartu, džentlmen stojaci za mnou ticho povedal "Smiem?"," spomína. Matthew Jackson sa ponúkol, že jej zaplatí celý nákup v hodnote 200 dolárov (188 eur). Hoci to Lynne odmietala, mladík trval na svojom, tak nakoniec ustúpila. Od dojatia sa takmer rozplakala a zistila si jeho meno a kde pracuje. Potom sa ich cesty rozišli.

 

Dobrý skutok stál samaritánov (†47, 51) život: Zabil ich stopár, ani nechcite vedieť, prečo

O týždeň neskôr mu Jamie zavolala do práce, lebo sa mu chcela ešte raz poďakovať. No na druhom konci linky sa dozvedela strašnú správu. Oznámilli jej, že Matthew už nežije. "Jeho šéf mi smutne oznámil, že tento úžasný človek tragicky zahynul pri autonehode hneď na druhý deň po tom, čo vykonal nádherný skutok."

Príbeh, ktorý rozplakal milióny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Jackson, ktorý mal rovnako ako Knightenová, 29 rokov, bol zasnúbený. "Odpočívaj v pokoji Matthew. Moje myšlienky a modlitby sú s tvojou rodinou. Dúfam, že vedia, ako dobre ťa vychovali," napísala Jamie. Keď si jej odkaz na Facebooku prečítala Jacksonova mama, bola veľmi dojatá. "Počuť, čo Matthew urobil len krátko predtým, ako zahynul, pre úplne cudziu osobu, je dar. Môj syn bol úžasný. Miloval ľudí, bol veľmi milý, priateľský, inteligentný a plný života. Som absolútne zdrvená z toho, že už nie je medzi nami," poznamenala Leann Jacksonová.

Príbeh oslovil tisíce užívateľov, ktorých sa dotkol dobrý skutok mladého samaritána a zároveň jeho osud, ktorý sa s ním kruto zahral.

Viac o téme: SamaritánDobrý skutok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu