Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pravda o globálnom otepľovaní: Vedci nás 15 rokov zavádzali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

LONDÝN - Neexistuje žiadny dôkaz, ktorý by pochybnosti vyvrátil. Vedci analyzovali 40 štúdií, ktoré odborníci v tejto súvislosti vykonali posledných 15 rokov. Niektorí vedci totiž naznačovali, že by globálne otepľovanie mohlo byť prerušené pauzou.

Britskí výskumníci sa rozhodli definitívne vyriešiť hádanku globálneho otepľovania. Niektorí odborníci totiž upozorňovali, že globálne otepľovanie by sa mohlo prerušiť v podobe prestávky. Po dôkladnom zanalyzovaní 40 štúdií za posledných 15 rokov však hovoria, že žiadny presvedčivý dôkaz o prestávke v globálnom otepľovaní neexistuje, uvádza Daily Mail.

VIDEO Globálne oteplenie je obrovský risk: Pozrite sa, ako budú v budúcnosti vyzerať mestá

„Naša štúdia vyvoláva otázku, prečo sa doterajší výskum toľko zaoberal problémom prestávky v globálnom otepľovaní, keď žiadne neexistuje?“ povedal profesor Stephan Lewandowsky z Bristolskej univerzity. Pojem „pauzy“ nemá podľa neho pôvod vo vedeckých kruhoch, ale vyplynul z hlasov, ktoré išli proti prúdu a ovplyvnili vedecké rokovania v podobe pochybností.

Experti môžu argumentovať, myslí si Lewandowsky, že prestávku nevnímali ako zastavenie globálneho otepľovania. Vedci by však mali prijať fakt, že globálne otepľovanie pokračuje bez ohľadu na údajnú pauzu, ktorou by vedci mohli nazývať výkyvy globálnej povrchovej teploty. Ľudí by to však mohlo zmiasť.

Pravda o globálnom otepľovaní:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

 

Viac o téme: Globálne otepľovanieKlíma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu