Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Najslávnejší rozhovor histórie: Diana priznala veci, ktoré vyrazili dych aj kráľovnej Alžbete

Diana počas rozhovoru pôsobila smutne a rezignovane Zobraziť galériu (2)
Diana počas rozhovoru pôsobila smutne a rezignovane (Zdroj: youtube/bbc)

LONDÝN - V jednom z najslávnejších interview televíznej histórie priznala 20. novembra 1995 britská princezná Diana problémy vo svojom manželstve s korunným princom Charlesom. V nezvyčajne otvorenom rozhovore pre BBC prehovorila o dlhoročnom vzťahu svojho muža s Camillou Parkerovu-Bowlesovou aj o svojich problémoch s depresiami a bulímiou. Diana sa taktiež priznala k pomeru s učiteľom jazdectva Jamesom Hewittom.

Rozhovor so ženou, ktorá bola vo svojej dobe považovaná za ušľachtilú bytosť, ale aj labilnú neurotičku, ohrozujúcu povesť monarchie, sledovalo približne 15 miliónov divákov. Lady Diana v ňom taktiež pripustila, že si myslí, že sa nikdy nestane britskou kráľovnou. Princeznino verejné vystúpenie vyvolalo vlnu súcitu s evidentne nešťastnou ženou, ale aj značné pobúrenie priaznivcov monarchie. Kráľovná Alžbeta II. o mesiac neskor vyzvala v liste svojho syna Charlesa a Dianu, aby sa rozviedli.

Najslávnejší rozhovor histórie: Diana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/bbc)

 

Nikdy predtým nevidené FOTO zo zákulisia: Princezná Diana v najdôležitejší deň svojho života

Manželstvo Charlesa a Diany bolo oficiálne ukončené v lete 1996, pätnásť rokov po tom, čo sa konala veľkolepá svadba pôvabného a plachého dievčaťa a následníka trónu. Rok po historickom interview princezná Diana, vo svojej dobe najfotografovanejšia žena planéty, tragicky zahynula pri automobilovej nehode v Paríži. Správa o smrti princeznej ľudských sŕdc, ktorá sa dlhé roky venovala charite i boji proti pechotným mínam a dokázala okúzľovať davy svojím milým úsmevom, šokovala celý svet.

Viac o téme: RozhovorPrincezná dianaPrinc charlesKráľovná alžbeta II.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu