Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vedci na Aljaške čelia strachu: Seizmologická stanica zaznamenala podivné "zemetrasenie"

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ANCHORAGE - Americkí vedci sa obávajú, že okolo ich seizmologickej stanice umiestnenej v odľahlom kúte Zeme, sa môže pohybovať záhadný predátor. Nedávno sa totiž spustilo zariadenie na meranie seizmickej aktivity bez toho, aby prišlo k zemetraseniu. A nejde o prvý tajomný úkaz, ktorý by mal naznačovať, že tu nie je všetko s kostolným poriadkom.

Mesto démonizuje podivný netvor zo studne: Zem vyvrhla ružového cudzinca z vesmíru

Podľa odborníkov zo stanice, nachádzajúcej sa na juhovýchode Aljašky nedošlo v čase, kedy sa spustila osemminútová detekcia, k žiadnej tektonickej činnosti. Napriek tomu zaznamenali zvýšenú aktivitu. Inžinier Scott Dalton sa vyjadril, že predtým, ako sa tok dát zastavil, ukázal, že vonku sa pohybuje niečo veľké.

Tím sa teraz obáva, že by mohol čeliť rovnakej situácii ako arktickí výskumní pracovníci v 80-tych rokoch, kedy ich mala terorizovať mimozemská entita. Tentokrát objavili stopy po zuboch na umelohmotných nádobách.

Tím sa utešuje, že išlo "snáď" len o veľkého medveďa a vonku naň nečíha nič nebezpečnejšie, a to aj napriek vysokej seizmickej aktivite. Nie je si však tým vôbec istý, o čom svedčí aj komentár na Twitteri. Stanica bola poškodená aj v minulom roku a Scott Dalton predpokladá, že to mala na svedomí koza.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu