Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nová štúdia o sexe: Muži, nehanbite sa za to, je to vedecky potvrdené!

Pri sexe ide o vzájomné zblíženie a intimitu, je na vás, ako dlho bude trvať. Zobraziť galériu (2)
Pri sexe ide o vzájomné zblíženie a intimitu, je na vás, ako dlho bude trvať. (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Muži za to nemôžu, jednoducho sú tak naprogramovaní. Vedci sa najnovšie zhodli, že mužský mozog prirodzene dáva prednosť sexu pred jedlom. Prečo je to tak?

Asi každý pozná príslovie, že láska prechádza cez žalúdok. No vedci najnovšie zistili, že mužský mozog je naprogramovaný tak, aby dal sexu prednosť pred jedlom, píšu britské noviny Telegraph. „Mužský mozog je naprogramovaný vyhľadávať sex na úkor jedla, pretože sa aktivizujú špeciálne neuróny, ktoré potlačia chuť na jedlo.“

A čo ženy? Tie tieto špeciálne neuróny nemajú. Vedci z Univerzity College London robili testy na hlístach a domnievajú sa, že podobný mechanizmus majú aj muži. Možno sa niekto pozastaví nad prirovnávaním hlíst a mužov. No sú si celkom istí, že mozgy mužov a žien sa správajú odlišne.

Jedlo alebo sex? Muži majú jasno.
Zobraziť galériu (2)
Jedlo alebo sex? Muži majú jasno.  (Zdroj: thinkstock.com)

Autor, genetik a profesor Scott Emmons sa nechal počuť, že „Aj keď sa testy vykonávali na malých červoch, výsledky nám dávajú perspektívu, ktorá nám pomôže pochopiť zvláštnosti ľudskej sexuality, sexuálnej orientácie a gender identifikácie.“

Výsledky ale s určitosťou interpretujú tak, že mozog ženy a muža sa líši a z toho pramení aj iné správanie a vnímanie sveta. Špecifické neuróny nazvali „záhadné neuróny muža“.

Viac o téme: ŠtúdiaŽenyMužiSexVedci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu