Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na Floride zatkli dievča (20) za kurióznu jazdu: Neuveríte, o čo sa pokúsila!

Stephanie Mooreová sa snažila jazdiť na korytnačke. Zobraziť galériu (2)
Stephanie Mooreová sa snažila jazdiť na korytnačke. (Zdroj: YouTube)

WASHINGTON – Dvadsaťročná dievčina z Floridy, ktorej snímka z jazdy na morskej korytnačke po pláži zaplavila sociálne siete, bola zatknutá. Stephanie Mooreová z floridského mesta Melbourne podľa miestnej polície čelí obvineniu, že sa dopustila vážneho zločinu, pretože tento americký štát chráni päť druhov morských korytnačiek, ich hniezda a vajcia. Kaucia na prepustenie z cely bola stanovená na 2000 dolárov.

Na začiatku júla sa po sociálnych sieťach šírili fotografie dvoch mladých žien, ako sedia na korytnačke na pláži ako na koni. Po záplave sťažností začala komisia chrániaca floridskú prírodu vyšetrovanie.
 
Stephanie Mooreová sa snažila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)
 
Úrady poznajú tiež totožnosť druhej ženy, ale nezadržali ju, uviedol predseda mimovládnej spoločnosti na ochranu korytnačiek David Hochberg. Mooreovú zatkla ešte v sobotu policajná hliadka, privolaná kvôli rušeniu pokoja. Na mieste policajti zistili, že na dievča bol kvôli incidentu s korytnačkou vydaný zatykač.
"Morské korytnačky, ktoré patria medzi najstaršie živočíšne druhy na svete, zostali v podstate bezo zmeny po 110 miliónov rokov. Napriek tomu čelia neistej budúcnosti," hovorí sa na internetovej stránke floridskej komisie pre ochranu prírody. Štyri z piatich druhov korytnačiek chránených na Floride sú považované za ohrozené a piaty - kareta, zachytená na snímke - za kriticky ohrozený vyhynutím.

Hochberg uviedol, že je rád, že úrady presadzujú zákony, a dúfa, že Mooreovú trest "trochu zabolí" a snáď ju aj prinúti k tomu, aby korytnačky chránila. "Dúfam, že si uvedomí, že to, čo urobila, bolo nielen hlúpe, ale aj zlé," povedal.
Viac o téme: FloridaMorská korytnačkaStephanie Mooreová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu