Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ľudia sú schopní všetkého: Pozrite sa čo tento muž ukradol a nevšimli si to!

(Zdroj: thinkstock.com)

VARŠAVA – Zrejme na chamtivosť doplatil v Poľsku zlodej, ktorému sa podarilo ukradnúť celý železničný viadukt, ktorý vážil 40 ton bez toho, aby vzbudil najmenšie podozrenie.

"Chytili ho až vtedy, keď rozoberal ďalší most," uviedla televízia TVN 24 na svojom webe. "Všetko vyzeralo legálne. Štyridsaťročný muž z Katovíc sa predstavil na mestskom úrade a predložil povolenie od dráh, že smie rozobrať viadukt. Na prácu si najal špecializovanú firmu," opísala príbeh, ako zmizol nepoužívaný viadukt pri obci Mszanie na juhu Poľska. Viadukt skončil v šrote za 40.000 zlotých.
 
Podnikavec sa vzápätí pustil do rozoberania druhého mosta v rovnakom mieste, dokonca si vybavil na radnici povolenie na závoru jazdného pruhu. Doplatil však na chamtivosť. Nezaplatil jednému z robotníkov, ktorý sa sťažoval na polícii. A tá zistila, že všetky povolenia sú falošné.
 
"Prišiel chlapík s rýpadlom a tvrdil, že majú na všetko povolenie ... Prišla však polícia a nariadila stroj odstrániť," opísala pani bývajúca v susedstve mosta. Polícia sa najprv obávala, že podnikavec stačil utiecť zo zeme, ale potom sa podarilo zistiť, kde má auto, a nachystali pascu. Tá podľa policajnej hovorkyne Joanny Paszendovej úspešne sklapla: obvinený je vo väzbe a zrejme môže očakávať svoje 18. odsúdenie za majetkové delikty.
Viac o téme: KrádežViaduktPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu