Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zavraždení princovia strašia v známej historickej pamiatke: FOTO stratených duší ako dôkaz

Christine je presvedčená, že ide o zavraždených princov. Zobraziť galériu (3)
Christine je presvedčená, že ide o zavraždených princov. (Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Starobylý Londýn je opradený mnohými tajomstvami. Jedno z nich zrejme odhalila Christine Hamlettová, ktorá je médium. Myslí si totiž, že sa jej počas návštevy slávnej Tower of London podarilo odfotiť dvojicu duchov, a to nie hocijakých. Podľa nej ide o princov Eduarda V. a jeho brata Richarda Shrewsburyho, ktorých údajne zavraždil ich strýko, kráľ Richard III. Obaja záhadne zmizli v roku 1483.

Nakoľko chlapci sa nikdy nenašli a vďaka zmiznutiu Eduarda sa Richard stal kráľom, mnohí historici sa prikláňajú k myšlienke, že bol zavraždený a jeho telo urkyté. K tomuto názoru sa prikláňa aj Christine. Práve preto si je istá, že záhadné postavy, ktoré zachytila pri návšteve Tower of London, sú práve dvaja princovia, uvádza webstránka Metro.co.uk.

Christine je presvedčená, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Thomas More o tejto vražde napísal presne o 30 rokov neskôr. Uviedol, že princov na rozkaz ich strýka udusili a tajne pochovali pod schodiskom. Neskôr ich pozostatky vykopali a odniesli na iné miesto vo veži. V roku 1674, keď sa budovala White Tower, objavili robotníci dve kostry, ktoré sa doteraz označujú ako princovia.

Christine je presvedčená, že
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Tieto nájdené pozostatky opätovne preskúmali v roku 1933, analýza odhalila, že išlo o kostry dvoch chlapcov vo veku 10 a 12 rokov. Keď Eduard zomrel, mal asi 13 rokov, Richard asi 10. Christina je o svojej pravde hlboko presvedčená, našli sa aj ďalší, ktorí rovnako ako ona, stále vidia blúdiť nešťastných chlapcov po Tower of London.

Viac o téme: PrincDuchoviaTower of London
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu