Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Strateného Chrisa našli po rokoch úplne zarasteného: Keď ho ostrihali, schudol 40 kíl

Je z neho ostrihaný krásavec Zobraziť galériu (3)
Je z neho ostrihaný krásavec (Zdroj: Foto: SITA)

CANBERRA - V austrálskom meste Canberra ostrihali barana, ktorý mal na sebe neuveriteľných 40 kilogramov vlny. Zviera našli niekoľko kilometrov od najbližšej ovčej farmy nemenovaní ľudia a báli sa, že by neprežilo leto. Jeden z nálezcov pomenoval ovcu Chris, pričom sa inšpiroval seriálom Father Ted (1995 - 1998).

Vykastrovaného barana previezli zamestnanci organizácie RSPCA do Canberry, kde dostal anestetikum, aby ho mohli ostrihať. Bál sa totiž ľudí a chceli ho tiež ochrániť pred prípadnou bolesťou, ak by mu padajúca vlna potrhala kožu. "Myslím si, že ho doteraz nikto nestrihal a nazdávam sa, že má asi päť alebo šesť rokov," uviedol strihač Ian Elkins pre Australian Broadcasting Corporation a dodal, že vlna pravdepodobne skončí v múzeu, pretože pre komerčné účely je príliš dlhá.

Strateného Chrisa našli po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: SITA)

Strateného Chrisa našli po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: SITA)

Výkonná riaditeľka RSPCA Tammy Ven Dange dúfa, že sa spomínané množstvo vlny dostane do Guinnessových svetových rekordov. Doterajší rekord, konkrétne 27 kilogramov ovčej vlny, sa podarilo získať ostrihaním barana menom Shrek z Nového Zélandu, ktorého zbavili vlnenej pokrývky po šiestich rokoch v roku 2004. Podľa Ven Dange váži Chris po ostrihaní 44 kilogramov, je v poriadku a hľadajú mu nový domov.

 

Viac o téme: VlnaStrihanieBaran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu