Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Brit (34) sa rozhodol pre šialený experiment: Chcel sa premeniť na slona, stal sa kozou

Thomas Thwaites alias Kozí muž Zobraziť galériu (2)
Thomas Thwaites alias Kozí muž (Zdroj: Thomasthwaites.com/Tim Bowditch)

LONDÝN - Jedného dňa si povedal, že už ho nebaví žiť ako človek a možno by bolo zaujímavé vyskúšať, ako sa žije aj iným pozemským tvorom. Podujal sa teda na neobyčajný experiment, počas ktorého strávil niekoľko dní na farme vo švajčiarskych Alpách.

Thomas Thwaites (34) je londýnsky dizajnér, ktorý sa vášnivo zaujíma nielen o technológie a vedu, ale aj o komunikáciu – napríklad človeka so zvieratami. Jedného dňa sa teda rozhodol, že vyskúša, aké je to žiť jednoduchším spôsobom života, a tak sa vybral na vysoko do Álp, aby sa stal súčasťou kozieho stáda. Zámerom experimentu bolo zistiť, ako sa k nemu budú zvieratá správať, uviedol Mirror.

Znalci začínajú veriť najšialenejším predstavám: Modlime sa, aby roboti neobjavili svätosť!

Na ruky a nohy si navliekol špeciálne protézy, pomocou ktorých docielil simulovaný kozí pohyb a v tejto zhrbenej polohe vydržal fungovať tri dni. Napriek tomu, že niektorým by sa pohyb mohol zdať pre človeka až príliš nepohodlný, podľa jeho slov sa pohyboval po všetkých štyroch relatívne ľahko, ale po chvíli zistil, že ho protézy tlačia a jeho telo sa musí vyrovnávať aj s nepríjemným chladom. Zvažoval dokonca, že si svoj „kostým“ vybaví aj falošným žalúdkom, ktorým by dokázal konzumovať trávu, pretože kozy napodobňoval naozaj vo všetkom.

Brit (34) sa rozhodol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/YassoBurgano)

Podľa Daily Mail bolo jeho hlavným cieľom presvedčiť stádo, že je jeho členom. Na protetických končatinách sa mu raz podarilo vyjsť veľmi vysoko na svah a odrazu zistil, že sa naňho všetky kozy uprene pozerajú. To bol podľa jeho slov veľký kozí trapas, lebo dominanciu v stáde určuje aj to, ako vysoko na svahu sa nachádzate. Všetky kozy odrazu prestali žuť a vtedy si Thwaites uvedomil, aké ostré sú kozie rohy a kde je jeho miesto v hierarchii. Preto sa decentne stiahol.

Pôvodne som chcel byť slon

S kozami strávil na zelených horských pastvinách niekoľko dní, ale nedokázal s nimi vždy udržať tempo. Keď sa po svahoch pohybovali prirýchlo, musel ich doháňať, ale v stáde ho potom čakala zaslúžená odmena v podobe mäkkej zelenej trávy. O svojich silných skúsenostiach napokon Thwaites napísal knihu s názvom Kozí muž; Ako som si vzal dovolenku od ľudského bytia.

Na otázku, prečo zašiel až tak ďaleko, keď si chcel oddýchnuť, odvetil: „Myslím, že preto, lebo byť ľudskou bytosťou je niekedy celkom ťažké, depresívne a stresujúce.“ Thwaites, ktorý sa súčasne zaujíma aj o transhumanizmus, sa domnieva, že nie každý z nás bude chcieť byť v budúcnosti napríklad kyborgom. „Pôvodne som chcel byť slonom, ale nedopadlo by to veľmi dobre. Navštívil som šamana, ktorý mi na to povedal, že som idiot. Tak som sa rozhodol byť kozou,“ humorne uzavrel Thwaites.

Viac o téme: KozaThomas Thwaites
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu