Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V historickej krčme straší: Spustili občiansku vojnu, teraz znášajú následky zo záhrobia

Je to duch vojaka?
Je to duch vojaka? (Zdroj: Mirror)

LONDÝN - V historickej krčme v anglickom Hulle vraj straší. V 17. storočí prišlo v tejto budove k zaujímavej udalosti a zdá sa, že ešte aj dnes sú markantné jej dôsledky. Teda, závisí od toho, či veríte na paranormálne javy, alebo nie.

FOTO Historické mestečko mátajú duchovia: V okne budovy stálo čosi podivné

Mike Woollas, majiteľ pubu Ye Olde White Harte v Hulle, na žiadnych poltergeistov neverí, ale niektoré veci sa podľa neho nedajú logicky vysvetliť. Ako napríklad duch vojaka z anglickej občianskej vojny, ktorý sa zjavil na zrnitej fotografii.

Vidno vraj na nej profil muža s dlhými vlasmi a fúzami, ktorý sa zhoduje so vzhľadom chlapov lojálnych kráľovi Charlesovi I. v priebehu 17. storočia. Pub Ye Olde White Harte je známy tým, že sa v ňom v roku 1642 uskutočnilo stretnutie medzi guvernérom Hullu, sirom Johnom Hothamom a mešťanmi, na ktorom sa dohodli, že odoprú kráľovi vstup do mesta. Tento akt vzdoru, ktorý sa odohral na prvom poschodí krčmy, bol jeden z incidentov, ktoré vyvolali občiansku vojnu.

Mike, ktorý prevádzkuje podnik s manželkou Kerrie a dcérou Jess od roku 2009, uviedol pre portál mirror.co.uk: "Toto je novinka pre každého z nás. Osoba, ktorá urobila túto fotografiu, nám povedala, že vyzerá ako Guy Fawkes, ale medzi ním a touto krčmou nie je žiadne prepojenie."

Odkedy Mike prevzal krčmu, odohralo sa tu vraj viac strašidelných udalostí, ktoré sa nedajú racionálne vysvetliť.  "V januári, asi o 11:30, Jess vybehla spoza baru a kričí: "Oci, oci, poď sa pozrieť na toto!". V miestnosti sa nachádzalo šesť hostí, ktorí sedeli s otvorenými ústami a sledovali, ako sa bezdôvodne hojdá zväzok kľúčov na háku za barom. Zmätení ľudia sa rýchlo najedli a odišli.

Podľa jasnovidky je fotografia pravá a naozaj na nej vidno ducha, ale našťastie pre štamgastov je to priateľský duch a jeho prítomnosť je upokojujúca. História krčmy pritom siaha až do začiatku 16. storočia.

Viac o téme: DuchKrčmaVojakObčianska vojnaAngilicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu