Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vatikán mení stáročnú dogmu: Revolučné priznanie dvorného pápežovho astronóma

Astronóm José Funes povedal pravdu o Biblii Zobraziť galériu (2)
Astronóm José Funes povedal pravdu o Biblii (Zdroj: Thinkstock, vaticanobservatory.org)

RÍM – Od čias slávneho výroku matematika a astronóma Galilea Galilei uplynuli už takmer štyri storočia. Medzičasom cirkev musela priznať niekoľko tmárskych omylov, ktoré sa vede ľahko podarilo vyvrátiť. A teraz prišiel ďalší rozhodujúci okamih.

Slová šéfa vatikánskeho observatória vrhajú na kresťanské biblické posolstvo skeptický vedecký pohľad. José Funes totiž podľa Daily Mail pripustil, že aj na iných planétach môžu byť inteligentné tvory. Okolo drvivej väčšiny hviezd by mohli obiehať planéty, ktoré hostia život, myslí si.

 

 

Studená sprcha priamo od pápeža: Priveľmi veríte na zázraky, odkázal aj slovenským veriacim!

 

Astronómovia Vatikánskeho observatória pozorujú nebesá už od roku 1582 a objavy Zemi podobných planét posilnili ich vieru v iné formy inteligentného života. Okrem toho si osvojili aj myšlienku, že druhý príchod, respektíve návrat Ježiša Krista na našu planétu je veľmi nepravdepodobný.

Biblia nie je vedecká kniha

Astronóm José Funes ďalej vyjadril pochybnosť, že by sa niekedy v dohľadnej dobe ľudstvo stretlo s mimozemskou civilizáciou a zároveň zdôraznil, že „objav inteligentného života inde vo vesmíre by neznamenal, že je tu ešte jeden Ježiš. Vtelenie Božieho syna je jedinečnou udalosťou ľudstva vo vesmíre.“ Nie je to však prvý raz, čo Funes vyjadril takéto vedecké stanovisko a viera v mimozemský život podľa neho nie je v rozpore s kresťanskou doktrínou.

Funes najnovšími závermi reagoval na objavy NASA: „Naša galaxia obsahuje viac ako sto miliárd hviezd. Vzhľadom na počet objavených exoplanét sa zdá , že drvivá väčšina hviezd v našej galaxii môže mať planéty, na ktorých by sa mohol vyvíjať život. Biblia nie je vedecká kniha. Ak v nej hľadáme vedecké odpovede, robíme chybu. Odpovedá však na veľké otázky, napríklad na to, aká je naša úloha v univerze,“ dodal Funes.

Vatikán mení stáročnú dogmu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

 

Viac o téme: VesmírMimozemšťaniaVatikánJežišJosé Funes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu