Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vieme, kde môžete cestovať úplne zadarmo: Lístky na MHD získate pod jedinou podmienkou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MEXIKO CITY - Takto to už ďalej nejde, povedali si na ministerstve zdravotníctva, aby zabránili jednej z najrýchlejšie sa šíriacich civilizačných chorôb ľudstva. Stanice dopravného spojenia preto vybavili prístrojmi, pomocou ktorých chcú overiť, či si cestujúci lístok naozaj zaslúžia.

Mexické ministerstvo zdravotníctva sa začiatkom roka rozhodlo iniciatívne bojovať proti obezite a stanice metra v hlavnom meste vybavilo prístrojmi, na ktorých si svoj lístok môžu cestujúci oddrepovať. Stačí desať drepov a lístok je váš. Okrem fyzického výkonu si môžu ľudia zmerať aj množstvo spálených kalórií. Navyše, prvým 80-tisíc záujemcom sa štedré ministerstvo rozhodlo venovať darček v podobe krokomera. Keď si uvedomíte, že krokomery na Slovensku kúpite v hodnote najmenej desať eur, pochopíte, že Mexičania to so vzťahom k telu myslia naozaj vážne.

VIDEO Diabolská bozkávačka v bratislavskej MHD: Na tento párik tak skoro nezabudnete!

S originálnym nápadom prišiel podľa Actualidad.rt.com starosta hlavného mesta Mexiko City Miguel Ángel Mancera, ktorý sa otvorene zameriava na boj proti obezite. Denne používa metro až 4,6 milióna ľudí a podľa správy OSN trpí obezitou viac ako 30 percent dospelých Mexičanov.  Preto dal do 15 najfrekventovanejších staníc metra umiestniť meracie prístroje s predpokladom, že desať drepov po ceste do práce a z práce vás môže odľahčiť.

 

 

....

Viac o téme: LístkyMHDCestovanie zadarmoDrepy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu