Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ukrajinci a Rusi najväčší nepriatelia? Táto bizarná príhoda vás presvedčí o opaku!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Rusi a Ukrajinci spolu na východe Ukrajiny nielen bojujú, ale občas sa aj zachraňujú. Ruskí námorníci z Azovského mora vylovili Ukrajinca, ktorý si šiel zaplávať pri Mariupole, ale silný vietor ho aj so záchranným kruhom odvial na šíre more, kde strávil dvadsaťštyri hodín.

Unikli informácie zo záverečnej správy o zostrelení letu MH17: Vyšetrovatelia poznajú vinníka

"Prišiel som do penzionátu navštíviť ženu a dieťa a rozhodol som sa vykúpať. Nebol som opitý, ani som nič nebral. Ale silný prúd odniesol do mora nafukovací kruh, na ktorom som plával," opísal udalosti portálu LifeNews Hennadij Isajev. Späť na breh sa už nemohol dostať kvôli silnému vetru.

Keď si stroskotanec všimol loď na obzore, stiahol si plavky a potom nimi mával ako improvizovanou vlajkou za pomoci oboch rúk a nohy. "Znie to smiešne, ale možno práve to upútalo pozornosť posádky," odhadol.

"Nešlo o nič mimoriadne. Urobili sme len to, čo by urobili ľudia na akejkoľvek okolo plávajúcej lodi," poznamenal kapitán plavidla, ktoré Ukrajinca vylovilo a dopravilo do ruského prístavu Rostov na Done.

Po lekárskom ošetrení a vybavení úradných formalít má byť Ukrajinec odovzdaný ukrajinským pohraničníkom. Príhodu zaznamenali ukrajinské aj ruské médiá.

Prístav Mariupol na brehoch Azovského mora má strategický význam, pretože leží na pozemnej ceste z Ruska na anektovaný polostrov Krym. Polmiliónového mesta sa vlani načas zmocnili separatisti, ale ukrajinské sily ho dobyli späť. Po vyhlásení prímeria k potýčkam dochádzalo hlavne pri obci Šyrokyne, tvoriacej predpolie mariupolskej obrany.

Ukrajinci a Rusi najväčší
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: ZáchranaRusiUkrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu