Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ukrajina blízko upokojenia situácie: Separatisti v Luhansku zastavili paľbu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Oddiely proruských radikálov v samozvanej Luhanskej ľudovej republike dostali príkaz, aby neodpovedali streľbou na "provokácie" ukrajinských vojakov. Oznámili to dnes ruské médiá s odvolaním sa na vyhlásenie šéfa luhanských povstalcov Igora Plotnického. Správy z donbaského frontu potvrdzujú upokojenie situácie, obete si ale prestrelky vyžiadali aj dnes.

Separatisti v minulých dňoch ohlásili odsun bojovej techniky kalibru nižšieho ako 100 milimetrov z frontu a k rovnakému kroku sa zaviazala aj ukrajinská armáda. Dohoda má byť podpísaná v najbližších dňoch.

"Provokačná streľba z ukrajinských pozícií napriek tomu neustáva," povedal ruskej agentúre TASS povstalecký vojenský veliteľ Taras Cholodkov. "Vojská Luhanskej ľudovej republiky napriek tomu dostali príkaz, aby odvetnú paľbu nezačínali," povedal Cholodkov.

Velenie ukrajinskej protipovstaleckej operácie dnes v Kyjeve oznámilo upokojenie situácie na línii fronty. Napätie naďalej panuje pri hlavnom vzbúreneckom centre Donecku, prakticky nepretržite trvajú boje medzi obcami Avdijivka a Marjinka, oznámil v Kyjeve armádny hovorca Andrij Lysenko. Za posledných 24 hodín zomrel v tejto zóne jeden ukrajinský vojak a ďalší traja boli zranení, uviedol hovorca.

Viac o téme: RuskoUkrajinaLuhansk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu