Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VIDEO Horúci experiment mal nečakaný záver: Ponúkli im sto dolárov, ak prežijú v aute!

Dospelí si vyskúšali čakanie v aute počas horúceho letného dňa
Dospelí si vyskúšali čakanie v aute počas horúceho letného dňa (Zdroj: Youtube/Inside Edition)

LAKEWOOD - Nechali by ste sa zavrieť na desať minút do auta bez klimatizácie počas pekelne horúceho dňa, ak by ste za to mohli získať odmenu sto dolárov? Samozrejme, že by ste to vyskúšali s myšlienkou, že predsa nemáte čo stratiť. Opak je však pravdou. Účastníci pokusu z auta vybehli tak rýchlo, ako len mohli, keď pripieklo.

Sociálny experiment, pri ktorom ľudia okrem potu strácali aj nervy, pripravila americká nezisková organizácia Kids4Kars, ktorá chcela dať do pozornosti, že počas horúčav zomrie každý týždeň nejaké dieťa na úpal, keď ho rodičia nezodpovedne ponechajú v aute, uviedol portál Metro. Rozhodli sa teda, že dospelým ukážu, ako sa také dieťa v rozpálenom aute cíti.

Krásna Andrea dostala mužov do totálnych rozpakov: Prekvapila ich kurióznou ponukou!

Účastníci experimentu boli vyzvaní, aby sa pokúsili v horúcom aute presedieť desať minút. Za odmenu im ponúkli sto dolárov. Súčasne im povedali, že ak by chceli vyjsť z auta a experiment ukončiť predčasne, majú stlačiť červené tlačidlo. Verte alebo nie, ani sto dolárov (92 eur) pre ľudí nebola dostatočná motivácia, aby v dusnej klíme auta vydržali. Niektorí z účastníkov sa doslova roztápali a lapali po dychu, keď v zúfalstve stlačili červené tlačidlo. 

Viac o téme: HorúčavySociálny experimentDesať minút v rozpálenom aute
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu