Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Veľké varovanie pre ženy: Nosíte skinny džínsy? Austrálčanka na to brutálne doplatila!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

SYDNEY/LONDÝN - Sedieť na bobku v supervypasovaných, úzkych džínsach, ktoré sú posledným módnym trendom, môže spôsobiť zdravotné problémy aj dočasné ochrnutie. Varovali pred tým austrálski lekári, ktorí informovali o prípade tridsaťpäťročnej ženy, ktorá dočasne stratila cit v nohách po tom, čo počas sťahovania niekoľko hodín v podrepe vybaľovala krabice. Tento nezvyčajný prípad popísali v britskom odbornom časopise Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry.

Nestačila sa čudovať: Po dvoch týždňoch konzumácie smoothie čakalo na ženu milé prekvapenie!

"Žena mala na sebe vypasované 'skinny' džínsy, ktoré boli počas dňa čím ďalej tým menej pohodlné," uviedli lekári. "K večeru začala strácať cit v nohách, prestávala ich ovládať a mala problémy s chôdzou. Nakoniec zakopla a spadla. Nebola schopná vstať a na zemi ležala celé hodiny, než ju niekto našiel."

Podľa lekárov nedokázala správne pohybovať prstami na nohách a členkami, a úplne stratila cit v dolnej polovici nôh. Normálnej chôdze bola schopná opäť až po štyroch dňoch. Odborníci v nemocnici v Adelaide došli k záveru, že jej stav spôsobili tesné nohavice v spojení s podrepom, čo obmedzilo krvný obeh vo svaloch na nohách. Tiež nervové vlákna boli dlhým stlačením poškodené, čo viedlo k strate citlivosti a schopnosti ovládať dolné končatiny.

Viac o téme: DžínsySkinny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu