Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nevinný nápis na streche budovy vyvoláva v pasažieroch lietadiel paniku!

Nápis už vystrašil nejedného cestujúceho.
Nápis už vystrašil nejedného cestujúceho. (Zdroj: YouTube)

MILWAUKEE - Umelec a fotograf z amerického Milwaukee Mark Gubin si pred desiatkami rokov uvedomil, že jeho ateliér sa nachádza pod koridorom strojov pristávajúcich na miestnom letisku a patrične to využil. Dostal skvelý nápad namaľovať obrovskými písmenami na jeho strechu: "Vitajte v Clevelande." Dokážete si predstaviť, čo to so zmätenými pasažiermi robí, keď si zrazu myslia, že smerujú úplne inam, ako sa domnievali.

Prečítajte si aj: VIDEO Chystáte sa dovolenkovať na juhu Európy? Ak sa bojíte smrti, sem radšej neleťte!

Hoci nápis na streche svieti už poriadne dlho, po tom, čo sa znova objavil na fotografii na Twitteri, zažíva nový boom. Po celé roky v pasažieroch lietadiel vyvoláva nepokoj, že pristávajú na zlom mieste. Tí, ktorí majú vystupovať pri medzipristátí v Milwaukee, sa zvyknú naplašiť, že pilot vynechal zastávku a odviezol ich až do Clevelandu.

Gubin mal v minulosti so svojím výstrelkom len minimálne opletačky, väčšina ľudí ho zobrala s nadhľadom. Dostal dokonca aj list od mestského radného Bena E. Johnsona, ktorý sa vyjadril, že nápis sa stal príčinou "pobúrenia a paniky" pre niektorých cestujúcich v leteckej doprave, ale mesto neplánuje prijať žiadne opatrenia. "Bol som v Clevelande nedávno a súhlasím s pánom Gubinom, že každý, kto chce, je v Clevelande vítaný," napísal Johnson.

Nikto z letiska alebo leteckej spoločnosti sa nikdy nesťažoval na humornú vylomeninu, aj keď sa umelcovi dostalo do uší, že niektorí z jeho susedov boli v rozpakoch, keď nápis namaľoval. Zdá sa však, že odvtedy sa ich zmysel pre humor zlepšil.  "Bolo to všetko len pre zábavu. Život nie je generálka. Radšej sa treba baviť," povedal Gubin (62) pre Milwaukee Journal Sentinel.

 

Viac o téme: Strecha LietadloNápisMark Gubin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu