Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šialená dovolenka na Malorke: Zvrhlý sex, močenie a pľuvanie opitých turistov na ulici!

Bláznivá zábava na Malorke Zobraziť galériu (6)
Bláznivá zábava na Malorke (Zdroj: SITA)

MAGALUF/BRATISLAVA - Španielske mesto Magaluf, ktoré sa nachádza na ostrove Malorka, má už dlhodobo zlú povesť a pravdepodobne ani vďaka novo zavedeným zákonom sa z neho nestane pokojná turistická destinácia. Každoročne ho navštívia desaťtisíce mladých Britov, ktorí sa sem prišli doslova vyblázniť. Alkohol tu zvyčajne tečie potokom, na ulici sa váľajú polonahí tínedžeri a nezriedka príde aj k nejakému tomu sexuálnemu aktu. Aj keď sa proti tejto povesti rozhodli úrady zakročiť, zdá sa, že s hormónmi posadnutými turistami si len tak neporadia.

Prečítajte si aj: Ďalší sexškandál na Malorke: Tínedžerka oslavovala 18. narodeniny, nechala sa olízať 15 mužmi!

Nové pravidlá zahŕňajú zákaz pitia alkoholu na ulici medzi 10. hodinou v noci a 8. hodinou ráno. Taktiež do platnosti vstúpil zákaz o nahote na verejnosti, ktorý sa vzťahuje aj na odhalenú hruď. Aj zákaz močenia alebo pľuvania na verejnosti. Za ich porušenie hrozí nielen pokuta, ale dokonca aj väzenie. V snahe prilákať do mesta rodiny s deťmi vyšli do ulíc desiatky policajtov.  Napriek tomu sa nedá povedať, že by zažili pokojné chvíle. Strediská sú svedkami stále rovnako divokých scén.

Britský denník The Mirror zavítal do Magalufu v deň, kedy zákazy vstúpili do platnosti, teda 9. júna 2015 o polnoci miestneho času. Napriek tomu o tretej hodine ráno sa ešte v uliciach potácalo napríklad takmer polonahé dievča, ktoré sa zrútilo na ulici a dvaja chlapci bez trička, pokúšajúci sa ho zodvihnúť. Ďalší tínedžer sa zase náramne bavil na tom, ako sa mu jeho priateľ snaží vstreknúť alkohol do úst injekčnou striekačkou.

Šialená dovolenka na Malorke:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Šialená dovolenka na Malorke:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Opatrenia, ktoré boli v meste zavedené, sa ale javia byť tak trochu kontraproduktívne. Ako naznačuje jeden z príspevkov na Twitteri: „Keď vidím tieto nové zákony, chcem len vedieť, koľko z nich môžem porušiť“. V podobnom duchu sa nesie zmýšľanie mnohých iných pubertiakov.

Podľa nových pravidiel musia mať bezpečnostní pracovníci a zamestnanci v bare školenie prvej pomoci, pričom maximálny počet účastníkov nejakého flámu v podniku môže byť dvadsať. Jeden z majiteľov takéhoto podniku uviedol, že tieto zákony by mohli znamenať koniec turistického priemyslu. 

"Čo je zlé na tom nechať ľudí na ulici s nápojmi v prípade, že si ich vezmú v plastových pohárikoch? Je ešte len začiatok sezóny, ale ak polícia zvolí ťažkopádny prístup, ľudia odtiaľto odídu.  To by mohlo viesť k strate až 1000 pracovných miest pre miestnu ekonomiku,“ povedal Juan Pedro Leon (56), ktorý sa v brandži pohybuje už 30 rokov.

Šialená dovolenka na Malorke:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Šialená dovolenka na Malorke:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Šialená dovolenka na Malorke:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: SITA)

Barman z neďalekého podniku si myslí, že tieto opatrenia nebudú ani zďaleka stačiť. V all-inclusive hoteloch, kde sú turisti ubytovaní, podávajú alkohol 24 hodín denne, takže keď sa zábavy chtiví Briti dostanú do ulíc, už majú poriadne hrknuté. A polícia nemá proti štvortisícovému davu žiadnu šancu.

Mesto pritom každý rok zaplaví viac ako milión turistov, ktorí sa však pravidelne postarajú nielen o príjmy, ale aj o škandály. Minulý rok sa do povedomia verejnosti dostal prípad ženy, ktorá vykonala v klube sexuálny akt na 24 mužoch len za to, že jej kúpili drink. O niekoľko týždňov neskôr sa na svetlo sveta dostali zábery odhaľujúce pár sexujúci za denného svetla medzi zaparkovanými autami. Bolo teda len otázkou času, kedy mesto začne konať.

Viac o téme: Malorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu