Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Maria (38) žila na vysokej nohe, až sa zadlžila: Zosnovala diabolský plán, ako sa z toho dostať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

VINA DEL MAR - Po dobrom to nešlo, tak to skúsila po zlom. Tridsaťosemročná žena z Čile sa pokúsila vydierať svojho otca, aby jej poslal peniaze. Predstierala, že ju uniesli a ako dôkaz jej poslúžila fotografia samej seba, ktorú poslala cez mobil.

Maria Olivares Velosová si žila na vysokej nohe až dovtedy, kým sa nezadlžila. Potom, namiesto toho, aby sa snažila svoj dlh postupne splatiť, našla pre ňu jednoduchšie riešenie. Predstierala, že bola unesená a s pomocou kriminálnika Ricarda Ponceho žiadala od svojho bohatého otca výkupné v prepočte 49 tisíc eur.

Takzvaní únoscovia poslali mužovi cez WhatsApp aplikáciu fotku Marie obviazanej lepiacou páskou. Dcéra mu neskôr dokonca sama zavolala a prosila otca, aby peniaze vyplatil, inak ju zabijú. Ten ale začal byť podozrievavý a tušil, že tu niečo nehrá. Kontaktoval preto políciu, ktorá sa rozhodla hrať hru únoscov.

Keďže v Čile dochádza k únosom veľmi zriedka, vyšetrovatelia tušili, že ide o niečo viac. Niekoľko policajtov v utajení vyrazilo na miesto, kde malo prebehnúť odovzdanie finančného obnosu v čiernej taške a oboch aktérov zatklo. Velosová na výsluchu uviedla, že polovicu peňazí plánovala dať svojmu komplicovi a druhú polovicu si chcela nechať, aby splatila dlhy. Momentálne obaja čelia obvineniu z podvodu.

"O prípad som sa intenzívne zaujímal od samého počiatku, pretože Čile nie je práve krajinou profesionálnych únoscov. Nejak sa mi to nezdalo. Únosca vraj zavolal otcovi dievčiny a povedal mu, že ak ju chce ešte niekedy vidieť živú, musí zaplatiť výkupné. Potom nám zavolal a my už sme sa o to postarali," uviedol policajný komisár Nelson Arias.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu