Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Žena zo dňa na deň oslepla: O zrak prišla kvôli svojmu najväčšiemu koníčku!

Janese Zobraziť galériu (2)
Janese (Zdroj: YouTube)

TOLEDO - Janese Waltersová sa jedno ráno prebudila a nevidela na ľavé oko. Myslela si, že to prejde, že je to len dočasný stav. No bohužiaľ sa mýlila. Za všetkým stojí domáci miláčik, ktorý jej chcel, paradoxne, urobiť dobre.

Janese zo dňa na deň oslepla na jedno oko. Očervenalo a svrbelo, tak zašla za svojím lekárom. Ten spočiatku nevedel prísť na príčinu jej stavu, no keď sa zmienila o tom, že doma chová mačky, bolo mu všetko jasné. Žena sa nakazila bartonelózou, bakteriálnou infekciou, a to tak, že jej mačka olizla ranku na ruke.

Hoci je choroba pre zvieratá prakticky neškodná, no pre človeka môže byť veľmi nebezpečná. Vo vzácnych prípadoch napáda mozog, oči, srdce či vnútorné orgány. Prenáša sa vtedy, keď mačka olízne otvorenú ranu, alebo škrabancom, uhryznutím človeka, slinami mačky či dokonca srsťou.

Hotel pre mačky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: www.hotel-pre-macky.sk)

Stav Waltersovej je, žiaľ, nezvratný. "Je to veľký hendikep, musím kvôli tomu robiť veľa vecí inak," povedala v rozhovore pre televíziu WTOL TV. Na druhej strane je však aspoň rada, že sa infekcia aspoň nepreniesla na druhé oko.

 

Radosť vystriedala hrôza: Hluchej žene dali sluch, potom oslepla!

Podľa lekárov sa dá prenosu bartonelózy zabrániť iba dôkladným umytím rúk po tom, ako príde človek do kontaktu s mačkou. Baktéria napáda najmä ľudí s oslabeným imunitným systém a deti mladšie ako päť rokov. Janese dodala, že zlá skúsenosť ju neodradila od chovu domácich zvierat. Svoj prípad sa rozhodla medializovať preto, aby pred ochorením varovala ostatných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu